Logo Yazılım'ın kendine özgü olarak hayata geçirdiği ve iş süreçlerinde kullandığı ürün geliştirme sistemi LAPIS, İsveç'te 15. Uluslararası SPICE'15 konferansında tanıtılacak.  ..

Logo Yazılım’ın kendine özgü olarak hayata geçirdiği ve iş süreçlerinde kullandığı ürün geliştirme sistemi LAPIS (Logo Agile Process Improvement System), 15. Uluslararası Spice 2015 konferansında tanıtılacak. 16-17 Haziran tarihlerinde İsveç’te yapılacak konferansta sunulacak sistem; kalite artışını, şirket içerisinde zaman yönetim kültürünün yerleştirilmesini ve geliştirilmesini, risklerin analitik veriler sayesinde öngörülebilir ve yönetilebilir hale getirilmesini sağlıyor

Logo’nun iş süreçlerine özel olarak geliştirilen LAPIS, tüm çalışanların kolay uyum sağlayabileceği, çevik ve yalın süreçler tasarlıyor. Böylece proje sürelerindeki sarkmaların önüne geçilirken; kapasite planlama, maliyet hesaplama, teslimat tarihi belirleme gibi konular analitik olarak hesaplanıyor. Ayrıca sistemden alınan sürekli geribildirimler sayesinde otokontrol ve motivasyon artışı sağlanıyor.

Ana faaliyet alanı yazılım geliştirmek olan şirketler için masrafların yaklaşık %80’inin geliştirme faaliyetlerinden oluştuğunu, bu nedenle geliştirme süreçlerindeki en ufak iyileştirmenin dahi çok büyük katkısı olduğunu belirten Logo Yazılım CEO’su Mehmet Buğra Koyuncu; “LAPIS, farklı metodolojilere dayanan ürün geliştirme yönetim modellerinden ve yalın felsefeden etkilenmiş, tarifinde Logo’un tüm ürün geliştirme personelinin katkı sağladığı bir proje yönetim modeli. Bu sistemi kullanmaya başladıktan sonra yanıt verme süresinden kaynaklanan müşteri memnuniyeti arttı. Sistemli çalışma kültürünün iş ortakları üzerinden müşterilere yansıması, rekabet gücümüzü olumlu yönde etkiledi. Sadece Logo tarafından kullanılan bu sistemi, uluslararası teknoloji konferanslarında anlatmak bizim için büyük bir gurur.” Dedi.