facebook
Genel

Anadolu Bilişim Buluşması’nda Sayısallaşma Çözümlerini Anlattık

Anadolu Bilişim Buluşmaları’da bu yılın ana teması “Sayısallaşma” oldu. Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde bu yıl ikincisi gerçekleştirilmekte olan etkinlikler kapsamında, “Sayısallaşma Çözümleri” başlıklı oturuma eLogo Genel Müdürü Başak Kural da katılarak görüşlerini paylaştı.

Sayısallaşma ekseninde Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek teknolojilerin konuluşulduğu Anadolu Bilişim buluşmaları Gaziantep’te panel ve konuşmalarla 13-14 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Ana hedefler işbirliklerinin derinleştirilmesi, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi ve üretimde inovasyonun artırılması olarak belirlendi. Bu yıl ikinci defa düzenlenen buluşmada hem bölgesel hem de ulusal ekonomiye katma değer sağlanması hedeflendi.

Etkinliğe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile bilgi ve iletişim sektörlerinden şirketlerin üst düzey yöneticileri, akademisyenler ve bilişim profesyonelleri katıldı.

Etkinlikte sektörün önde gelen kamu, şirket ve STK temsilcileri “Sayısallaşma” ana teması altında e-çözümler, e-ticaret, Akıllı Şehirler ve Endüstri 4.0 gibi konuları ele aldı. Etkinlikte vizyon konuşmaları, teknoloji platformları, eş zamanlı oturum, panel ve konferansları düzenlendi. Kullanıcı deneyimleri, sosyal etkinlikler, forumlar ve özel proje konuları öne çıktı.

Bölgede, Türkiye’de ve dünyada teknolojinin odağındaki konular, politika belirleyiciler, sektörün önde gelen firmalarının temsilcileri ve akademisyenler tarafından ele alındı.

Başak Kural Sayısal Dönüşüm’ü anlattı

Etkinliklerin ilk günkü programında en dikkat çeken oturumlardan biri, eLogo Genel Müdürü Başak Kural’ın da konuşmacıları arasında bulunduğu “Sayısal Dönüşüm” paneli oldu. Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Şengül panelin moderatörlüğünü üstlendi. Başak Kural’la konuşmacı olarak Akınsoft’tan Volkan Çoban, Forte’den Mustafa Kemal Özel ve Triomobil’den Nevzat Ataklı katıldı.

Panelde sayısal dönüşümün, süreçlerin otomasyonunu sağlayarak çalışanları daha verimli işler için serbest bırakmasına değinildi. Operasyonel çözümler noktasında hemen her alanı pratikleştiren sayısallaşma kültürünün; üretim, kamu hizmetleri ve perakende sektöründe etkisini giderek artırdığının altı çizildi.

Lider e-dönüşüm entegratörü

Logo Yazılım’ın yüzde 100 iştiraki olan bir dijital dönüşüm şirketi eLogo’nun isminin önündeki “e” harfinin, bir yandan elektronik ortamda yapılan işleri ve dijitalleşmeyi anlatırken, diğer yandan da şirket değerlerine atıfta bulunduğunu ifade eden Başak Kural, Genel Müdürü olduğu şirketin hizmet verdiği 15 bine yakın müşterisiyle, 70’i aşkın e-dönüşüm entegratörü arasında liderliğe oturduğunu söyledi.

Konuşmasında eLogo’nun şirketlerin dijital dönüşümüne rehberlik ettiğini ifade eden Kural, “Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) onaylı e-Fatura, e-Arşiv, e-Defter, e-Fatura Saklama ve e-Defter Saklama hizmetleri çevresinde konumlandırdığı bankacılık ürünleri, tahsilat ürünü Logopay ve e-Mutabakat gibi katma değerli ürün portföyümüzle, e-dönüşüm sürecini yakından izleyoruz” dedi.

Dijital dönüşüm her şeyi değiştirecek

Dijital dönüşümü hız ve deneyim devrimi olarak tanımlayan eLogo Genel Müdürü Başak Kural, bu dönüşümü; iş yapış şekillerini değiştiren, müşteri beklentilerini karşılayan, işimizi ve hayatımızı daha farklı, birçok açıdan daha iyi, daha verimli kılan bir mekanizma şeklinde ifade etti.

Kural, “eLogo’nun kurulması müşterilerimizin, özellikle KOBİ’leri nasıl destekleriz, onları iş hayatında nasıl güçlendiririz, rekabete nasıl hazırlarız ve orada nasıl güçlü kılarız düşüncesine dayanıyor. Dijitalleşme yolunda büyük şirketler daha şanslı, ama KOBİ’lerin bu noktada öncüye, lidere ihtiyacı oluyor. Bu vizyon ve misyonla yola çıkarak, KOBİ’lere ticarette, iş yapış biçimlerinde verimliliği artıracak, onlara rekabet gücü sağlayıp küresel pazarlara açılmalarını sağlayacak yol ve yöntemler geliştiriyoruz. Bugün en iddialı ve en görünür olduğumuz alan entegratörlük (e-fatura, e-defter, e-arşiv, e-irsaliye) olmakla birlikte, finans dikeyinde farklı birçok ihtiyacı adresleyen ürün ve servislerimiz de var. E-mutabakat, e-tahsilat, e-ekstre, entegre banka çözümleri, çek sorgulama gibi. Bu dikeyde, firmaların finansmanından nakit akışına, tahsilatından bankayla arasındaki işlemlerin kesintisiz ve kolay sürdürülmesine kadar her şeyi düşünerek hareket ediyoruz. Uzmanlık ve tecrübemizle, bu alanda rüştümüzü bir kere daha ispatladığımıza inanıyoruz.” dedi.

13.03.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.