facebook
Genel

Avrupa’nın En Büyük Teknoloji Şovu IFA Kapılarını Açıyor

Teknoloji dünyasının en önemli birkaç etkinliğinden biri olan IFA, Almanya’nın Berlin şehrinde bu yıl 31 Ağustos-5 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Dünyanın en büyük elektronik üreticileri, en yeni ürünlerini bu fuarda sergileyecek. Bu seneki IFA hakkında bilgiler ve markalarla ilgili beklentiler bu yazımızda.

Teknoloji markalarının gövde gösterisi yapmaya hazırlandığı IFA 2018 için artık son günler. Samsung, Huawei, Sony, LG ve diğer teknoloji devletinin yeni ürünlerini görmemize az bir süre kaldı. 1924’ten beri her yıl Berlin’de gerçekleştirilen bu fuar sayesinde markalar yeni ürünlerini ilk defa kitlelere tanıtıyor. IFA 2018 hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazıda derledik. 

IFA 2018 ne zaman düzenlenecek?

Bu yılki IFA 2018 teknoloji fuarı 31 Ağustos’ta Almanya’nın Berlin şehrindeki Messe Berlin gösteri alanında başlayacak ve 5 Eylül’e kadar devam edecek. En önemli duyurular genelde kapılar halka açılmadan bir iki gün önce yapılıyor. Yani haberler basın aracılığıyla 29 Ağustos gibi paylaşılmaya başlanıyor. 

IFA 2018’de neler çıkacak?

IFA, her yıl Samsung tarafından son TV’lerini ve telefonlarını sergilemek için bir çıkış platformu olarak kullanılıyor ve Sony, Huawei, LG ve diğer pek çok firma aynı şekilde önemli çıkış haberlerini paylaşıyor. Geçen yılki fuarda LG V30, Fitbit Ionic akıllı kol saati, Next Thermostat E, Moto X4, Garmin Vivoactive 3, Lenovo Explorer Mixed Reality Headset ve pek ürün tanıtıldı. Bu yılki fuardan aynı etkiyi yaratacak ürünler bekliyoruz.

Samsung saat ve tablet tanıtacak

Samsung her ne kadar yeni Galaxy Note 9 telefonunu Ağustos başında tanıtmış olmasına rağmen IFA 2018’de yeni bir cihaz tanıtabilir. Samsung’un, Galaxy Watch olarak çağrılan Gear S4’ün yen bir sürümü üzerinde çalıştığı söylentisi uzun zamandır konuşuluyor. Aygıtın, Samsung’un geleneksel Tizen OS sistemi yerine Android’in Gear OS işletim sistemini kullanabileceği de söyleniyor.

Bir başka tanıtım da, Galaxy Tab S4 biçiminde karşımıza çıkabilir. Bu tabletin, Galaxy S9’da olduğu gibi Infinity Display özelliğine sahip olması kuvvetle muhtemel.

Sony çıkartma yapacak

Eğer geçen yılki fuardaki tutumunu göz önüne alırsak, Sony’nin liste başı bir TV modelini ve muhtemelen bir dizi kulaklığı duyurmasını bekliyoruz.

Söylentiler arasında ayrıca, güncel modelden daha ince bir gövdesi ve çifte kamerası bulunan yeni bir Xperia XZ3 de bulunuyor. Yeni kulaklık söylentisine göre ise, firma, güçlü gürültü engelleme yeteneği sunan WH-1000X MK3 isimli bir kulaklık üzerinde çalışıyor.

LG farklı bir saat duyuracak

LG’den, LG Timepiece isimli bir akıllı kol saatini tanıtması bekleniyor. Söylentilerde bu saatin OLED ekrana ve gerçek saat iğnelerine sahip olacağı belirtiliyor.

Bir başka potansiyel duyuru olarak da, geçen yılın V30’unun ardından gelmesi beklenen V40 akıllı telefonu bulunuyor. Firma yöneticilerinin ThinQ AI platformu hakkında konferans düzenleyecek olması, tanıtımın yeni bir telefonla yapılabileceği beklentisini doğuruyor.

Huawei telefon ve tablet gösterecek

Huawei, Çin’i temsilen son Mate 20 Pro tablet telefonuyla görücüye çıkması bekleniyor. Yeni Kirin 980 işlemcisiyle beraber Kasımda satışa çıkacağı düşünülüyor. İlaveten, üçüncü nesil bir Huawei akıllı telefonu da fuarda karşımıza çıkabilir.

Fitbit’ten yeni model gelecek

Fitbit’in aslında çıkış tarihleri konusunda belli bir rutini olmamasından dolayı tahmin üretmek biraz zor. IFA 2016’da Charge 2 duyurulurken, IFA 2017’nin hemen öncesinde Ionic’in duyurulmasına tanıklık ettik. Belki IFA 2018 sayesinde sonunda Charge 3’ün tanıtıldığını görebiliriz.

Lenovo’dan yeni bir ThinkPad

Lonovo, IFA 2018’i fırsat bilerek hafifsıklet 15,6-inç ThinkPad X1 Extreme (P1 olarak da çağrılabilir) biçiminde yeni bir dizüstü bilgisayarı tanıtabilir. Lenovo, Mixed Reality başlığını geçen yıl tanıtmıştı, o yüzden artırılmış gerçeklik ve yapay gerçeklik başlıklarıyla ilgili gelişmelerden bu yıl da haberdar olabiliriz.

Philips oyuncu monitörü tanıtacak

Philips’in geçen yıl tanıttığı Quantum Dot 8602 televizyonunun ardından bu sene yeni bir TV tanıtma ihtimali biraz düşük. Öte yandan Philips, IFA 2018’i kullanarak yeni ultra ince oyuncu monitörlerini tanıtabilir.

Bunun nedeni, firmanın özellikle bunun için özel bir alan kiralamış olması. Ayrıca, Philips Hue akıllı ışıklandırma aygıtlarıyla beraber bir akıllı ayna ve birkaç yeni kulaklık duyurularıyla da karşılaşabiliriz.

Acer pek çok bilgisayar duyuracak

İlk basın konferanslarından biri de 29 Ağustosta Acer’dan geliyor. Acer’ın bazı dizüstü bilgisayar duyurularıyla kendini göstermesi beklense de ayrıntılar şu an gizili tutuluyor.

27.08.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.