İnsan Kaynakları

İstihdam Kanalı Yöntemleri Nelerdir?

İşverenle iş arayanın birbirine en sağlıklı şekilde ulaşması için izlenebilecek birbirinden farklı istihdam kanalı yöntemleri bu yazımızda!

Sözlük anlamı “bir görevde, bir işte kullanma; göreve yerleştirme” olan istihdam, ülkedeki iş gücünün ekonomik faaliyetler içerisinde sürekli biçimde çalıştırılmasını ifade eder. Yani bir iş yerinde yeni bir pozisyon açılmışsa bu, bir kişilik bir istihdam yaratıldığı anlamına gelir ve bu pozisyona bir personel yerleştirilerek bir kişi istihdam edilmiş olur. Yani bu kişi, iş gücüne kazandırılmış olur.

İstihdam ile işsizlik, birbirleriyle ters orantılara sahiptir. Yani bir ekonomide istihdam ne kadar artış gösterirse, işsizlik de bir o kadar azalma gösterir. Biz de bu yazımızda istihdam sağlamak isteyenlere seslenmek istedik ve aday havuzlarını oluşturmak için kullanabilecekleri yöntemleri bir araya getirdik.

Başvurulara bakılması

Çalışma potansiyeli olan kişilerin firmalara e-posta göndermeleri veya bizzat firmaya giderek iş başvurusu gerçekleştirmeleri, sık rastlanan istihdam yöntemleri arasındadır.

Duyuru kanallarının kullanılması

Personel ihtiyacını duyurmak için gazete, televizyon, el ilanları gibi yöntemler kullanılabilir ve potansiyel adaylara geleneksel yollardan ulaşılabilir.

Tavsiyelerin değerlendirilmesi

Var olan personelin veya şirket ile iletişimi olan başka bir tanıdığın yaptığı tavsiyeler ve gönderdiği iş başvuru formları da istihdam kaynakları oluşturur.

İş bulma kuruluşlarının faydaları

İş arayan kişilere ya da personel arayan işletmelere istihdam sağlayan resmi ve özel kuruluşlar da firmaların aday sağlama yollarının başında gelir. Tabii ki günümüzde en yaygın iş bulma kuruluşları, online platformlarda cv toplayan ve bu cv’leri ilgili firmalara yönlendiren kariyer siteleridir.

Okullarda tanıtım yapılması

Meslek liseleri, meslek yüksekokulları ve üniversiteler gibi eğitim öğretim kurumları veya özel ve resmi meslek edindirme kurslarında yapılacak tanıtım, ziyaret ve görüşmeler iyi bir kaynak oluşturmayı sağlar.

Staj uygulamaları

Staj, bir meslek edinmek isteyen kişilerin geçirdiği uygulamalı öğrenme dönemine ve bu kişinin, meslek bilgisini artırmak için bir kurumun bir veya birçok bölümünde çalışarak geçirdiği döneme denir. Şirketler için tam zamanlı çalışacak adayları bulmak için en sağlam yöntemlerden biri de stajyerlere yer açmaktır.

Bir toplumda bireylerin istihdam edilmemesi, tüketim anlamında sorun yaratır; yani mal veya hizmetin satın alınmamasına neden olarak ülke ekonomisinde olumsuzluklar doğurur. Dolayısıyla işverenler ile iş arayanların, doğru kanallardan birbirlerine ulaşmaları oldukça önemli bir konudur. Bu yazımızın bu buluşmalara yardımcı olması dileğiyle…

06.03.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.