Logo Hikayem

j-guar 3 HR & Armin Bilişim: Sürekli başarı

Logo Hikayem’in bu bölümünde üç kadın girişimcinin j-guar 3 HR’la yollarının kesişmesi ve Armin Bilişim olarak şirketleşmesini anlatıyoruz. Orhan Veli’nin şiiri gibi başlamış: “Her şey birdenbire oldu.” Üçü de bir başka iş ortağında çalışırlarken, kendi ayakları üzerinde durma hevesi hep kafasının bir yerlerinde olan Satı Akşın, 25 Mayıs 2014 günü ayrılıyor. 9 Haziran geldiğinde ise Demet Korkmaz ve Pınar Durak ile birlikte masa başında işe hazırlar. Big Bang!

Doğal olarak bu kadar ani bir atılımın arkasında ayarlanmış bir bütçe yok. Cüzi rakamlar ve imkanlar ile Kocatepe Camii’nin yakınında bir ofis buluyorlar. Durumu tarif etmek ve hepimizi kahkahaya boğma kısmını Demet üstleniyor: “Herkes şirket kurunca şirket arabası alır. Bizim bu dar bütçeyle yürüyeceğimiz belliydi. Gidip babet ayakkabı aldık.” Hatta Whatsapp gruplarının fotoğrafı, babetleri aldıkları gün giyip çektikleri fotoğraf.

Zor zamanlar

Ayrıldıkları iş ortağından bir tane bile müşteriyi beraberinde getirmemişler Armin’e. Sadece bir müşteri merkezi arayarak Armin’le çalışmak istediğini söylemiş. Demet, Pınar ve Satı’nın sonradan haberi olmuş. Durum böyle olunca bekleyiş dönemi başlamış. Aday iş ortağı olmak için altı ay beklemişler. Ofiste telefon çalmasını, potansiyel müşterinin aramasını beklemişler. Ve Demet, Armin kurulduktan bir ay sonra hamile olduğunu öğrenmiş. “Ne yapalım büyütürüz hep birlikte” deyip bebek beklemeye de başlamışlar.

Derken nihayet ilk insan kaynakları projesi geliyor Armin’e: Kilim Mobilya. Araba kiralayıp Kayseri’ye gidip gelmeye başlıyorlar. Akabinde, kahkahalardan zar zor anlattıkları kaybolma maceraları da başlıyor.

Kalkınma dönemleri de diyebileceğimiz zor dönemleri herkes bilir. “Yeter ki iş olsun diyerek tek adam/gün ücretine iki gün çalıştığımız da oldu” diyor Satı. “Ama neyse ki yemek iki kişilikti.”

Armin Bilişim, yaşanan bu zor zamanlardan başarıyla çıkmış, başı dik ve gururlu. Bu haklı ve aynı zamanda mütevazi gururu duruşlarında hissedebiliyorum. Tam mütevazi diye düşünürken Demet lafa giriyor: “Yaptığımız işlerde çok mütevazi olmak istemiyoruz. Projelerden, ne kadar zor olursa olsun, hep başarıyla çıktık. Gece 3’te de müşteri desteği verdiğimizi hatırlıyorum. 8 aylık hamileyken sis, şimşek, yağmur demeden Niğde’ye, Kayseri’ye de gittik.”

Biz bir aileyiz

Çocuğu doğduktan 4 ay sonra Demet’in dönüşüyle birlikte hızlanıyorlar. “Ofisteki odalardan bir tanesi neredeyse çocuk odası olacaktı” diyor Pınar, keşke olsaydı der gibi.

Direk duymasalar da Armin Bilişim için “Üç kadın, altı ay sonra batarlar, dayanamazlar” ve benzer cümlelerinin varlığını hissetmişler. Bunlar sadece motivasyon unsuru olmuş. “Üç ortağız ama ortaktan öteyiz. Arkadaşız. Aileyiz” diyorlar.

Şu anda 6 kişi ile çalışıyorlar. İlk kurulduklarında tek tek tüm tanıdıkları iş ortaklarını ziyaret etmişler ve proje firması olduklarını anlatmaya çalışmışlar. Yüz akı ile çıkan projeler başka müşterileri de Armin’e taşımış.

2018 Şubat’ında, Antalya iş ortakları toplantısında j-Guar ürün grubu Yılın İş Ortağı ödülü Armin’in olmuş. Dört sene süren koşuşturma ve ter dökmenin karşılığı. Toplamda gerçekleştirilen 13 tane j-guar 3 HR projesi var. “Her müşteri ve her departman, nevi şahsına münhasır” diyor Satı. “Raporlama istekleri sektöre göre farklılık gösterebiliyor.”

Hedef: Daha Çok Başarı

Önlerinde ne olduğunu sorduğumda aldığım cevap yine hepimize kahkaha attırıyor: “Tavukçuluk yapıp muhasebe programı olarak Tiger kullanmak istiyoruz.” Demet, Pınar ve Satı’nın gelecek konusunda görüşleri ve istekleri aynı. Çok büyümek yerine çok büyük başarılar elde etmek istiyorlar. Özellikle insan kaynakları konusundaki 16 senelik birikimlerini, severek yaptıkları proje ve implementasyon konusunda kullanmaya devam etmeyi diliyorlar.

Ankara’dan İstanbul’a proje danışmanlığı veriyorlar. Kendilerinin en başarılı buldukları proje ise Beybi Eldivenleri projesi. J-guar 3 HR ürününün tüm özelliklerini kullandırmışlar. Portal çok etkin şekilde kullanımda. Beybi Eldivenleri 2017 Logosphere etkinliğine konuşmacı olarak ta katılmış.

Müşterilerini esneklik ve platformun gücü bakımından hep j-guar 3 HR ürününe yönlendiriyorlar. Bu, daha rahat bir proje yürütme ve müşteri isteklerini kolay biçimde cevap verebilme imkanını getiriyor Armin’e. 40’tan fazla büyük müşteriye bu şekilde çok daha rahat uzmanlık ve hizmet sağlayabiliyorlar.

Sahadaki insan kaynakları proje ve mevzuat birikimini j-guar 3 HR platformu ile birleştirmek başarının anahtarı olmuş Satı, Demet ve Pınar için.

Röportaj: Hakan Bıyıklıoğlu

25.05.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.