Logo Hikayem

Logo Mind Insight&İvme Bilişim: Karar Destek

Logo Hikayem yazı dizimize etkileyici iş hikayeleriyle devam ediyoruz. Logo Yazılım çözümleriyle yolları kesiştikten sonra değişen hayatlar serimizde bu defaki konuğumuz İvme Bilişim oluyor. Şirketin kurucusu Nevzat Saldanlı’nın sıra dışı hikayesi blog yazımızda.

Bu defa hiç bilişim veya yazılımla ilgisi olmayan bir noktadan başlıyor hikayemiz. Maceralı ve sol taraftan gözaltılı geçen üniversite yıllarının ardından Nevzat Saldanlı, 1987’de fizik mühendisliğinden mezun olur. Aksaray’da ağabeyinin yanında “Binsal” isimli oto yedek parça dükkanlarında çalışmaya başlar. İlgi alanı olmasa da ağabeyini yalnız bırakmak istemez.

Bir yandan Arif Sağ’ın kursunda bağlama öğrenir, bir yandan da pedagojik formasyon alarak hafta sonları dershanelerde fizik öğretmenliği yapar. Mezun olduktan sonra merak ve öğrenme isteği bir türlü bitmez ve bilgisayar kursu başlar. Basic dilini öğrenir.

Bilişim kapısından bu sayede içeri girmiştir. Artık Binsal’ın bir bölümünde bilgisayar satışı, eğitim ve hizmet işini de yapmaya başlamıştır Nevzat Saldanlı. Binsal’ın içindeki Sal da soyadından geliyor.

Logo yılları başlıyor

Bilgisayar toplama, satış, program işleri derken bir gün Logo ile tanışıyor Nevzat Bey. Kendi sözleriyle şöyle anlatıyor: “Logo’dan set almaya gittim. Bir tane LMS Temel Set aldım ve döndüm. Ama o arada bir vizyon ve kültür gördüm.”

Sonra ağabeyine ısrar etmeye başlıyor. “Oto yedek parça işlerini bırakalım. Gelecek burada. Bilişimde ve Logo ’da.”

1987-90 yılları arasında iki işi birden yürütüyorlar. Sonrasında ise Logo’dan ayrılan Abdullah Bey’in pazarlamaya gelmesiyle işler tamamen bilişime kayıyor.

İvme zamanı

2007’de Binsal’dan müsaade istiyor Nevzat Bey. Ertesi gün İvme Bilişim’i kuruyor. 13 kişi çalışıyor şu an İvme Bilişim’de. Aile ortamı dolu 11 yıl geçmiş aradan ama felsefe hiç değişmemiş. Nevzat Bey hiç kimseyi işten çıkarmamış o günden beri. “Bir kişi bile mi?” diye soruyorum. “Bir kişi var” diyor “Ama ona da işten çıkarmak denemez. Halen görüşürüz ve samimiyiz de.”

Görev ve sorumluluğunu kendi çizebilen kişilerle çalışmayı tercih ediyor. Hiyerarşi sevmiyor. Şimdiye kadar kimseye sesini bile yükseltmemiş. Eğer ticaret içerisinde bir yerlerde sosyalizm varsa, orası burasıdır diye geçiriyorum içimden.

Çalıştığı kişilere olan sevgi ve saygısını ses tonunda hissetmemek mümkün değil. “Hepsi birkaç adamdır benim ekibimin” diyor. 150 aktif müşterileri var ve her müşterinin bir temsilcisi mevcut şirket içinde. Butik yaklaşım verdikleri aşikâr.

Konuştuğumuz sabah telefonu hiç çalmadı Nevzat Bey’in. Merak ettim sordum. “Bizim ofis telefonları da böyle” dedi, “Hiç çalmaz.” Sebebini derin derin düşünmeye gerek yok. Son derece proaktif bir destek anlayışı var İvme Bilişim’in.

Raporlama değil karar destek

1996 yılına dayanıyor aslında bu tanım. “Binsal’da iken Celal ağabey ile Navigator Smart’ın aynısını yazmıştık” diyor. Arayış ve türlü çözümlerin incelenmesi o zamandan beri devam etmiş.

2009 yılına kadar kendi geliştirdikleri YKD (Yönetim Karar Destek) yazılımını öneriyorlar müşterilerine. Çok pratik kurulum ve projelendirmesinin olmaması nedeniyle ise Qlik View ile

görüşüyorlar o sene. Qlik View bayilik veriyor, yapıyoruz, hazırlanıyoruz derken proje yapmaya fırsat olmuyor ve Logo Mind ürünü çıkıyor sahneye.

Jasper Soft altyapılı Logo Mind, İvme Bilişim’in YKD ürünündeki tüm iş zekasına ev sahipliği yapmaya başlıyor. Sonrasında Qlik Sense altyapılı Logo Mind Insight geliyor ve YKD ürünü bu kez şu andaki evine taşınıyor. “Qlik Sense altyapısı ile performans ve yetenek çok çok daha iyi oldu diyor” Nevzat Bey. “Hiç sıkıntı olmadan, hızlı hızlı 7-8 tane satış ve proje yaptık.”

Tecrübeleri ve know-how birikimleri sayesinde bir haftada iş zekâsı projelerini sonlandırıyorlar. Hatta bir günde müşterinin tüm isteklerini implemente edip döndükleri de olmuş. “Çok acı çeken, çok ter döken çok öğrenir” diye ekliyor gülümseyerek. Logo Mind Insight ile hiç sıkıntı ve problem yaşamamışlar. Her fırsatta Logo Mind Insight destek ekibine teşekkür ediyor Nevzat Bey.

En memnun müşterileri ise Fuat Arıkbaş, Arıkbaş Pazarlama Dağıtım A.Ş. Satış, iade, bölge bazında raporlar ve en önemlisi dakikası dakikasına karlılık analizini Logo Mind Insight üzerinden takip ediyorlar. Sistem çalışmadığında Nevzat Bey’in deyimiyle “tutuluyorlar.”

Bundan sonra da Nevzat Bey tüm İvme Bilişim projelerinde ağabeylik yapmaya devam edecek. Logo Mind Insight ürününü Kazakistan’a taşıma planlarına “ben de geleyim gezmeye” diye dahil olarak keyifli sohbetimizi tamamlıyoruz.

Röportaj: Hakan Bıyıklıoğlu

24.05.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.