facebook
ERP

Logo Netsis ERP ile Detaylı Fiyat Sistemi

Fiyat, ürünlerin pazardaki algısını yöneten unsurlar arasında bulunuyor. Değişken fiyat unsurunun yönetilmesinde fiyat listeleri kritik önem taşıyor. Fiyat listeleri perakende başta olmak üzere tüm sektörler için büyük önem taşıyor. Logo Netsis’in kullanıcılarına sunduğu Detaylı Fiyat Sistemi desteği, fiyat listeleri üzerindeki değişikliklerin hızlı şekilde yapılmasına olanak tanıyor.

İşletmelerde şubeler ya da ürünler bazında fiyat değişikliği ihtiyacı sık ve sürekli olabiliyor. Bu noktada işletmeler fiyat listesi hazırlayıp kaydedebilecekleri ve üzerinde düzenlemeler yapabilecekleri bir araca ihtiyaç duyuyor. Logo Netsis’in sunduğu Detaylı Fiyat Sistemi desteği; fiyat listelerinin hızlıca oluşturulup saklanabilmesini, güncellemelerin yapılabilmesini, listelerin belirlenen şubeler için geçerli kılınabilmesini sağlıyor. Fiyat listelerinin kolaylıkla Excel’den programa veya programdan Excel’e aktarılabilmesine, farklı döviz birimleri için fiyat listelerinin kaydedilebilmesine de olanak tanıyor. Logo Netsis Detaylı Fiyat Sistemi, fiyat listeleriyle çalışırken hız ve pratiklik sağlayacak başka pek çok fonksiyon da içeriyor.

Detaylı Fiyat Sistemi desteğinin işletmelere sağladığı avantajlar

Günümüzde özellikle perakende sektörünün yoğun olarak kullandığı “Fiyat Listeleri”ne tüm sektörler ihtiyaç duyuyor. Fiyat değişkenlikleri şube ya da ürün bazında yüksek olan işletmelerin düzenlemeleri hızlı bir şekilde yapabilmesi büyük önem taşıyor.Logo Netsis Detaylı Fiyat Sistemi desteği, mevcut fiyat listelerinden farklı olarak alış fiyat değişikliği ve satış fiyat değişikliği ekranlarını tek ekranda birleştiriyor. Ayrıca mevcut fiyat listesi uygulamasında yalnızca fiyat grubu ve tarih aralığı bazında fiyat listeleri oluşturmak mümkünken detaylı fiyat sistemi kullanılarak; aynı fiyat grubuna ve tarih aralığına sahip döviz tipi, yapılandırma kodu ya da ölçü birimi farklılıkları olan fiyat listeleri için birden çok detaylı fiyat listesi tanımı yapılabiliyor. Listelerin farklı fiyat listesi koduyla kaydedilerek takip edilmesi de kolaylık sağlıyor. Kaydedilen fiyat listelerinin hangi şubelerde geçerli olacağı da kullanıcı tarafından seçilebiliyor. Bir fiyat listesi birden çok şubede geçerli olabiliyor. Bu sayede zaman kaybı olmuyor.

Sabit tutar arttırma gibi fonksiyonları kullanmak, mevcut listenin fiyatlarının hızlıca güncellenebilmesi için yeterli oluyor. İşlemler tüm stoklar için uygulanabildiği gibi yalnızca kullanıcının seçtiği stoklara da uygulanabiliyor. Sistemde mevcut fiyatları belli bir yüzdede arttırma-azaltma, sabit bir değer ile çarpma, sabit bir tutar kadar arttırma-azaltma veya kaynak listenin kâr marjını yeni bir listeye fiyat olarak belirleme seçenekleri sunuluyor. Bu sayede yeni bir fiyat listesi tanımlarken, mevcut bir fiyat listesini kaynak olarak kullanmak mümkün oluyor.

Detaylı Fiyat Sistemi desteğiyle Excel tabloları üzerinde tutulan fiyat listeleri direkt olarak sisteme aktarılabiliyor. Fiyat tanımı bulunan stoklar için kesilen faturalarda, fatura kesilen stoğun fiyat listesinde kayıtlı fiyat bilgileri görüntülenebiliyor. “Stok Kartından Fiyat Oluşturma” desteği sayesinde stok kartlarındaki fiyat bilgileri kullanılarak yeni fiyat listesi oluşturulabiliyor.

Detaylı Fiyat Sistemi desteği nasıl kullanılıyor?

Logo Netsis’in kullanıcılarına sunduğu “Detaylı Fiyat Sistemi” desteği, fiyat listeleriyle çalışırken ihtiyaç duyulan fonksiyonları içeriyor.

“Stok Parametreleri” ekranındaki“Detaylı Fiyat Listesi” parametresi işaretlendiğinde tüm detaylı fiyat sistemi özellikleri kullanılabiliyor. Detaylı fiyat listesi parametresi işaretlendiğinde varsa mevcut fiyat listeleri sistem tarafından taranıyor ve aynı fiyat grubu, başlangıç tarihi ve bitiş tarihine sahip olan fiyat listeleri otomatik olarak gruplanarak her gruba bir fiyat listesi kodu atanıyor. Böylece detaylı fiyat sistemi uygulamasına kolaylıkla geçiş yapılabiliyor.

Detaylı fiyat listesi tanımlaması Stok Fiyat Listesi Tanımlama ekranından yapılıyor. Tüm fiyat listelerinin kontrol edilebildiği Fiyat Listesi kodu sistem tarafından sıradaki sayı takip edilerek otomatik veriliyor. Bununla birlikte manuel olarak da değiştirilebiliyor.

Logo Netsis Detaylı Fiyat Sistemi kapsamında oluşturulan fiyat listeleriyle cari kartlar bağlanabiliyor. Bu sayede fatura işlemlerinde hız ve kontrol sağlanabiliyor. Fiyat listesi bulunan stokların sıklıkla işlem gördüğü carilerin hangi fiyat bilgisiyle çalıştırılacağı cari karta tanımlanabiliyor.

Logo Netsis Detaylı Fiyat Sistemi kapsamında fiyat listeleri oluşturmanın yanı sıra stok kartlarından fiyat oluşturma işlemi de yapılabiliyor. Detaylı fiyat sistemi kapsamında oluşturulan fiyat listelerine ait detaylı rapor alınabiliyor.

21.08.2020
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.