Yönetim Sistemleri

Masraff: Yapay zekâ ile kolay ve etkili masraf yönetimi

Bir işletmenin sağlıklı bir şekilde faaliyetlerini sürdürebilmesi için kâr edebilmesi, bunun için de masraf ve gelir-gider dengesini iyi kurabilmesi gerekiyor. Ne var ki büyük bir emek, zaman ve süreklilik gerektiren masraf yönetimi her zaman kolay olmuyor. Oysa her alanda dijitalleşmeden, yapay zekâdan, otomasyondan bahsettiğimiz bir çağda yaşıyoruz. Dolayısıyla masraf yönetiminin getirdiği iş yükünü de çalışanların üzerinden almak, bu süreci yapay zekâya devretmek mümkün. Logo ekosisteminde geliştirilen bulut tabanlı Masraff çözümü, işte bu kolaylığı ve konforu Logo güvencesiyle sunuyor.

Bulut tabanlı Masraff işletmenize neler kazandırır?

Logo onaylı ekosistem ürünü Masraff bulut tabanlı çalışıyor ve masraf yönetimi olarak adlandırdığımız detaylı ve zahmetli süreci yapay zekâ ile yönetiyor. Böylece hem zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor hem de tüm birimlerin daha verimli çalışmasına imkân veriyor.

Özellikle muhasebe ve finans birimleri her bir masraf kaydı için ayrı muhasebe ve KDV hesap kodları girmek yerine bu süreçleri Masraff’a devrediyor. Ay boyunca oluşan masraflar tek tuşla sisteme aktarılabiliyor. Bu da işletmenin büyüklüğüne göre 3 iş gününe kadar zaman tasarrufu sağlıyor.

Masraff’ın en büyük fark yaratan özelliklerinden biri de Ek Alan Modülü. Bu modül sayesinde masraf belgesine ihtiyaca göre farklı alanlar eklenebiliyor. Bu alanlar da yine ihtiyaca göre zorunlu, liste, metin, dosya, tarih, sayı şeklinde yapılandırılabiliyor. Diğer bir deyişle, Masraff kullanıcıları standart bir uygulamanın ötesinde, ihtiyaca göre özelleştirilebilen bir masraf yönetim sistemine kavuşuyor.

Uçtan uca, verimli bir masraf yönetimi süreci sunan Masraff, C seviyesindeki üst düzey yöneticilerin onay süreçlerini de kolaylaştırıyor. Diğer taraftan, doğrusal veya hiyerarşik bir onay mekanizması yerine, ihtiyaca göre yapılandırılabilen, farklı bir onay sistemi de kurulabiliyor. Masraff’ın Gelişmiş Onay Modülü sayesinde onay akışı istenen şekilde yapılandırılıp devreye alınabiliyor. Onay formları da Excel ve PDF belgelerine dönüştürülebiliyor.

Fiziksel masraf ve onay formlarına duyulan ihtiyacı, bu formların şirketteki ERP gibi sistemlere manuel girişine harcanan zamanı ve emeği ortadan kaldıran Masraff’a her bir çalışan mobil uygulama veya web üzerinden rahatlıkla ulaşarak işlem yapabiliyor.

Masraff nasıl işliyor?

Masraff’ın çalışma prensibinin yapay zekâya dayandığını söylemiştik, ama yapay zekânın bu süreçte neler yapabildiğini biraz daha detaylı şekilde açıklamak faydalı olacaktır.

Logo ERP üzerinde Masraff çözümü kullanılırken, herhangi bir masraf belgesinin fotoğrafının çekilerek sisteme yüklenmesi yeterli oluyor. Bu fotoğraf üzerindeki bilgiler (örneğin tutar, KDV oranı, kurum adı, tarih vb.) yapay zekâ tarafından okunarak sisteme giriliyor.  Yapay zekâ bu esnada mükerrer giriş tespit ederse, tekrarlayan girişleri iptal ediyor.

Sistemdeki bütün masraflar, muhasebe tarafından belirlenen farklı hesaplara otomatik olarak aktarılıyor. Masraff’ın muhasebe hesap belirleme motoru sayesinde otomatize edilen bu süreçte kullanıcı, masraf merkezi, kategori, organizasyon gibi değişkenlere göre aktarım yapılıyor. Aynı şekilde, Masraff üzerinde ihtiyaca göre farklı kategoriler ve masraf merkezleri de oluşturulabiliyor; masraf fişleri otomatik olarak bu kategorilere aktarılıyor.

Bir işletmedeki tüm çalışanların iş amacıyla şahsi araçlarıyla yaptıkları kilometre başına yapılacak ödeme ve harcırahlar da yine Masraff üzerinden kolayca takip edilebiliyor. Döviz ile yapılan harcamalarda güncel kur hesaplamaları, Türkçe ve İngilizce dil desteği, sisteme yüklenen tüm verilerin güvenli bir şekilde depolanması da Masraff’a değer katan özellikler olarak dikkat çekiyor.

Logo ERP ile kusursuz uyum, kolay entegrasyon ve aktarım

Masraf yönetimi sürecindeki tüm verilerin depolandığı Masraff, Logo ERP ile mükemmel bir entegrasyon içinde çalışıyor ve bünyesindeki Logo Adaptörü sayesinde verileri Logo GO, Tiger, Netsis ERP çözümlerine tek tuşla, doğrudan aktarabiliyor.

Sunduğu çözümler ve geliştirdiği uygulamalarla bir işletmenin tüm sistem ve süreç ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan Logo Yazılım, kapsamlı ekosistemi içinde geliştirilen bulut tabanlı Masraff ile işletmeler için kritik bir süreci daha kolaylaştırıyor ve uçtan uca çözümlerinin kapsamını genişletiyor.


28.09.2023
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.