facebook
Muhasebe

Ön muhasebe yazılımı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Günümüzde şirketler için fazla seçenek bulunduğundan, işletmeniz için doğru ön muhasebe yazılımını bulmak kolay olmayabilir. Şirketinizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet edecek yazılımı bulmanıza yardımcı olacak ipuçlarını sizin için derledik.

Eski günlerde şirketler için muhasebe kaydı tutmak demek birçok kağıt, defter ve klasöre sahip olmak demekti. Bugün ise işletmeler gelir ve giderlerini takip etmenin yanı sıra gelecek dönemdeki satışlarını tahmin etmek için ön muhasebe yazılımı kullanmaktadırlar.

Elektronik ortama taşınan muhasebe çözümleri ile insan hatası potansiyeli büyük ölçüde azaltabilir ve sadece birkaç tuşa basarak şirketiniz için kritik önemdeki bilgilere ulaşabilirsiniz.

Hem ihtiyaçlarınızı hem de muhasebe becerilerinizi dikkate alın

Doğru muhasebe yazılımını bulmak için işletmenizdeki süreçlerin nasıl yürüdüğüne bakarak ve piyasadaki farklı yazılımların özelliklerini araştırarak işe başlayabilirsiniz. Yılda birkaç milyon Türk Lirası kazanan şirket ile küçük ve orta ölçekli bir işletmenin farklı muhasebe ihtiyaçları bulunmaktadır. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için tasarlanmış olan fazla sayıda yazılım ürünlerinden ihtiyacınıza uygun olanını seçerek yatırım maliyetini azaltabilir ve çalışanların verimini arttırabilirsiniz.

Seçeceğiniz çözüm gelirinizin nasıl yönetildiğini doğrudan etkileyeceğinden ihtiyaçlarınızı belirlemeye ve piyasadaki yazılımların araştırılmasına kaynak ayırmanızı öneririz.

Kullanım kolaylığını hedefleyin

Bir çalışanınızın satın alınacak yazılımı kullanmayı öğrenmesi gerekecek ve yıllar boyunca bu kişi hep aynı kalmayacaktır. Bu nedenle, sadece ihtiyaçlarınızı karşılayan değil, aynı zamanda öğrenilmesi kolay bir muhasebe yazılımı seçmeyi hedeflemelisiniz. Çok gelişmiş ve yüksek fiyatlı bir yazılım satın aldığınızda, çalışanlarınız programı nasıl kullanacaklarını bilmiyorsa bu durum işletmenize faydadan çok zarar getirebilir.

Destek ve eğitim hizmetlerini araştırın

Bazı muhasebe yazılımı firmaları satış sonrasında programı verimli kullanabilmeniz için yeterli desteği sağlarken bazıları kullanıcıları yeterli şekilde desteklemeyebilir. Ürünü kullanmanıza yardımcı olacak ihtiyaçlarınızı belirleyerek yazılım firmasının destek ve eğitim seçeneklerini araştırın. Diğer kullanıcıların deneyimleriyle ilgili bilgi toplamak için internette aramalar yapabilir ve forumları takip edebilirsiniz.

Eklenti ve modülleri inceleyin

Eklenti ve modüller, ön muhasebe yazılımlarına ekstra işlevsellik getirir. Örneğin, yazılıma uzaktan erişmenizi ve muhasebe yazılımınızın kullandığınız diğer yazılımlarla uyumlu çalışmasını sağlayabilir.

Muhasebecinizin yardımıyla karar verin

Her iş farklıdır ve farklı bir uzmanlık ile tecrübe gerektirir. Muhasebeciniz işletmeniz için hangi yazılımın en iyi seçim olduğu konusunda bir fikir sunmak için en iyi konumdaki kişidir. Yazılımın ihtiyaçlarınıza uygun düzenlenmesi için de en fazla yardımı muhasebecinizden alabilirsiniz.

22.06.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.