facebook
Satış Pazarlama

Şirket Web Sitesi İçin Gerekli En Önemli Özellikler

Şirketler için internet fırsatlarla dolu. Bu imkanlardan faydalanmak için öncelikle amacına uygun bir şirket web sitesine ihtiyacınız olacaktır. Kurumunuzu, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi en iyi biçimde anlatacak bir şirket web sitesi, yeni müşteriler kazandırmada önemli rol oynayacaktır. Peki, şirketiniz için sahip olduğunuz veya kuracağınız web sitesinde gözden kaçırmamanız gereken temel özellikler neler? Bu yazımızda olmazsa olmazları özet haliyle anlatıyoruz.

İşiniz, sektörünüz ve şirketinizin boyutu ne olursa olsun dijital dünyanın nimetlerinden faydalanmanız şart. Hem prestijiniz, hem de mevcut ve potansiyel müşterilerinize daha etkin biçimde ulaşmak ve iyi intiba bırakmak için atmanız gereken adımlardan biri, etkili bir şirket web sitesi sahibi olmak. Bu rehberimizde, etkili bir web sitesine sahip olmak için göz önünde bulundurmanız ve atmanız gereken temel adımları anlatıyoruz.

Şirketinizi pazarlama gücünü artıracak, ürün veya hizmetlerinizi daha çok kişi ve kuruma ulaştıracak en uygun yatırımlı çalışma şüphesiz iyi bir şirket web sitesi kurmaktan geçiyor. Marka ve ürün bilinirliğini artıracak etkili bir web sitesi için neler yapmalısınız?

Teknolojinin internet teknolojileri üzerinden ilerlediği günümüzde etkin bir şirket web sitesi sahibi olmak muhtemelen şirketiniz için uygulayacağınız en ucuz ama en etkili pazarlama yöntemlerinden biri olacaktır. Etkin bir web sitesine sahip olarak markanızın ve ürünlerinizin bilinirliğini artırmanızda size çok yardımı olacağını düşündüğümüz bazı ipuçlarını paylaşıyoruz. 

1 – Estetik görünüm ve tasarım

Görsel olarak estetik ve dikkat çekici, aynı zamanda kullanışlı bir tasarıma sahip bir web sitesine sahip olarak müşterilerinizin site içerisinde geçirdiği zamanı artırarak ürününüzün akılda kalıcılığını artırabilirsiniz. Estetik her zaman en önemli unsurlardan biri. “Bu işlerden anlıyor” diyerek amatör bir tanıdığın yapacağı kötü tasarımlı bir site, itibarınıza gölge düşürecektir. Bu sebepten, bütçenizi ayırarak işin ehlinden hizmet alın. İyi bir tasarımcının elinden çıkmış, dikkat çekici ve estetik açıdan iyi düşünülmüş bir web sitesi, ilk bakışta iyi bir etki bırakmanıza yardımcı olacaktır. Ürün ve hizmetlerinizin akılda kalıcılığını artıracak, etkileyici görsellerle tamamlanmış siteniz sizin ön yüzünüz olacak. Kullanacağınız her türden görselin üst kalitede olmasına özen göstermeyi de unutmayın. 

2 – SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

Arama Motoru Optimizasyonu (Search Engine Optimization – SEO) çalışmaları web sitenizin internette bulunabilirliğini artırır. Web sitenize olası müşterilerinizin Google veya diğer arama motorlarından arama yaparken denk gelme ihtimalini artırmak elinizde. İş kolunuz ne olursa olsun, web sitenizin ilintili anahtar kelimelerdeki aramalarda üst sıralarda çıkması için Arama Motoru Optimizasyonu (Search Engine Optimization – SEO) çalışmaları yaptırmanız şart. Web sitenizin internette bulunabilirliğini artıracak bu iş için de bir uzmandan hizmet almanız gerekecektir. Ürününüz ya da firmanızla ilgili doğru anahtar kelimeleri kullanarak arama motorları üzerinden bulunurluğunuzu artırabilirsiniz.

3 – İletişim, Referanslar ve Hakkında bilgileri 

Sitenizi sürekli güncel tutup ve müşterilerinizin size hangi kanallardan ulaşabileceğini açık, görünür ve kolay bulunur bir şekilde tasarlayarak (adres, telefon, harita ve tarif, e-posta vb.) ulaşılabilirliğinizi artırabilirsiniz. Bir web sitesinin olmazsa olmazlarından biri “Hakkında” (About) bölümüdür. Şirketinizi, yaptığınız işleri, tarihçenizi, organizasyon yapınızı, misyonunuzu, vizyonunuzu, referanslarınızı, iş yaptığınız markaları ve verdiğiniz hizmetleri açık biçimde belirtmelisiniz. Ayrıca, haritalı anlatım da içeren İletişim bölümünü de eklemeyi unutmayın. Bu bölümde adres, telefon, e-posta ve konumunuzu harita üzerinde gösterecek biçimde detaylı anlatıma dikkat etmelisiniz.

4 – Mobil uyumluluk

Günümüzde kullanıcıların büyük bölümü internete mobil cihazlarından giriyor. Bu sebepten, sahip olduğunuz veya kuracağınız web sitesinin mobil uyumluluğunu da mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Elbette masaüstü bilgisayar kullanıcıları için de farklı çözünürlüklere ve tarayıcılara uyum önemli bir konu. Yeri gelmişken bunu da hatırlatalım. Fakat mobil uyumluluk sadece çözünürlük meselesi değil. Sitenizin tasarım olarak da mobil cihazlarda farklı ve özel bir tasarımla görünmesi önemli. Bu sebepten, sitenizin nasıl bir mobil görünüme sahip olacağını baştan göz önünde bulundurmalı ve takip etmelisiniz.

5 – Sosyal medya

Son yıllarda internetin en etkili platformlarından biri şüphesiz sosyal medya. Kurumsal olarak sosyal medyada ne kadar etkili olacağınız, hangi platformları kullanacağınız elbette sizin tercihlerinize bağlı. Fakat sanal dünyanın bu yükselen yıldızlarında mutlaka varlık göstermeniz gerekiyor. Twitter, Facebook, LinkedIn, Instagram, YouTube, Google Plus ve Pinterest gibi sosyal ağlarda profil açmayı, şirketinizin logosu ve kurumsal görsellerini ekleyerek güncel tutmayı ihmal etmeyin. Bu sosyal profillerinizin bağlantılarını da web sitenize hem üst hem de alt bölümde mutlaka ekleyin. Sosyal medya (Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin v.s.) ve mobil uyumluluğunuzu sağlayarak müşterilerinizin size her alandan ulaşabilmesini sağlayabilirsiniz.

6 – Tanıtıcı videolar

Sitenizi video ve görsellerle ilgi çekici bir hale getirerek müşterilerinizin sitede geçirdiği zamanı artırabilirsiniz. Müşterilerinizin veya müşteri adaylarının web sitenizde daha fazla zaman geçirmesi; sizi, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi daha yakından tanıması için yazı ve fotoğrafların yanı sıra, video içerikleri de kullanabilirsiniz. Son yıllarda video içeriğin tüketim miktarı ciddi bir yükseliş içinde. Kısa ama mesajlarınızı açık biçimde verdiğiniz video içeriklerle web sitenizi çok daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

7 – E-ticaret

Müşterilerinizi ister bireyler, ister kurumlar oluştursun; sunduğunuz ürün ve hizmetler fiziksel olsa da olmasa da e-ticaret de sizin için görev listesindeki önemli bir madde. Web sitenizi inşa ederken veya yenilerken, e-ticaret stratejinizi de hayata geçirmelisiniz. Ülkemizde her boyutta işletme için online dünya değerli fırsatlar sunuyor. Sizi rakiplerinizin bir adım önüne taşıyacak e-ticaret faktörü, finansal tablonuzda da önemli değişimler yaratabilir. Web sitenizde e-ticaret altyapısı bulunması bu anlamda oldukça hayati önem taşıyor.

06.09.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.