facebook
Teşvik DestekGenel

Teknoloji devi Google’dan KOBİ’lere destek: Google Ads reklam kredisi

Corona virüsü (Covid-19), adeta domino etkisiyle tüm dünyaya yayılmaya ve etkisini göstermeye devam ediyor. Salgın, üretimin durmasına ve pek çok sektörün ekonomisinin sarsılmasına neden oldu. Salgından en çok etkilenenlerin başında KOBİ’ler yer alıyor. Teknoloji devi Google, KOBİ’ler için kesenin ağzını açtı ve işletmelerin müşterileriyle iletişimde kalmasına yardımcı olmak için 340 milyon ABD doları değerinde reklam kredisi vereceğini duyurdu. Siz de Google’ın sunduğu destekten yararlanmak istiyorsanız Google Ads reklam kredisi hakkında bilgi edinmek için yazımızın devamını okumalısınız.

Destek tüm ülkelerdeki KOBİ’ler için geçerli

KOBİ’lerin müşterileriyle etkileşim halinde kalmaya devam etmesini isteyen Google, KOBİ’lerin maliyetlerini hafifletmek amacıyla tüm ülkelerdeki KOBİ’ler için geçerli olacak destek paketini hayata geçirdi.

Destek paketinin içeriği

Google, KOBİ’lere 340 milyon ABD doları değerinde reklam kredisi sunuyor. Bunun yanı sıra dünya genelinde sivil toplum kuruluşlarını ve finansal kurumları destekleyecek bir fon oluşturuldu. Bu destek, Google.org’un kâr amacı gütmeyen kuruluşlara sunduğu 15 milyon ABD doları tutarındaki nakit bağışa ek olarak sağlanıyor. Google, topluluğundaki finansal kurumlara 20 milyon ABD doları tutarında reklam bağışı sunuyor.

Reklam kredisinden, 1 Ocak 2019’dan beri etkin reklam veren olup tüm Google Ads Şartlar ve Koşullarına uyan KOBİ reklamverenler yararlanabiliyor. Yıl boyunca herhangi bir zamanda kullanılabilen ve 31 Aralık 2020 tarihinde sona erecek olan kredi için şartlara uyan KOBİ’ler, Google Ads hesaplarındaki bildirimler aracılığıyla bilgilendirilecek. Kullanılmayan tüm krediler Google Ads hesaplarından kaldırılacak. Arama Ağı, Görüntülü Reklam Ağı ve YouTube gibi tüm Google Ads platformları ile bütün kampanya türlerinde kullanılabilecek Google Ads reklam kredisi oluşturma süreci devam ediyor.

Google’ın işletmelere önerileri

Google, toplumların Covid-19 ile mücadele ettiği bu dönemde işletmelere reklam desteği kullanırken, reklamları değerlendirirken ve dinamik pazar koşullarına uyarken dikkat etmeleri gerekenler konusunda da uyarıda bulunuyor. Google Ads, reklamları değerlendirme aşamasındaki işletmelere önerileri şunlar:

  • Uluslararası kampanyalar söz konusu olduğunda, Covid-19 ve bölgesel aksaklıklardan bahsetmek için kullanılan terimleri doğru bilmeden kullanmayın.
  • Eve teslimat veya mağazadan teslim alma gibi hizmetler sunduğunuzu müşterilere bildirmek için reklamları düzenleyin.
  • Başlık, açıklama ve açılış sayfalarınızda kullanılan üslubu göz önünde bulundurarak uygun resim ve video kullanın.
  • Çalışma saatleriniz değiştiyse işletme profilini düzenleyerek müşterilerin çalışma saatlerinizin değişip değişmediğini öğrenmesini sağlayın.
  • Yerel pazarlarda neler olup bittiğini ve müşterilerinizin düşüncelerini daha iyi anlamak için Google Trendler Sayfası’ndan yararlanın.
  • Gerekirse reklam gruplarını veya reklamları duraklatın.
  • Performans metriklerinizi inceleyin ve gerekirse düzeltme yapın.

Google’ın küçük işletmeler için sunduğu ek kaynağa https://smallbusiness.withgoogle.com/news/resources-for-smbs-impacted-by-coronavirus/#!/ adresine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

16.04.2020
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.