facebook
Genel

UETS nedir?

Ulusal elektronik tebligat sistemi olarak yer alan sistem hesabı alacak kişiye göre farklı alma yöntemleri doğurur. Kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı olarak çalışıyorsanız devlet teşkilatı merkezi kayıt sisteminde kayıtlı bilgiler ile birlikte sisteme giriş yapabilir ve UETS alabilirsiniz. Tüzel kişiler için MERSİS sistemine kayıtlı olmak yeterli olur. MERSİS sisteminden giriş yaparak UETS alabilirsiniz.

Tüm başvuruları PTT şubesine giderek yapabilirsiniz. UETS almak isteyen tüm kişiler PTT şubelerine ihtiyaç duyabilir. Tüm gerçek kişiler için elektronik imza ya da mobil imza kullanmak ve PTT UETS sistemini online kayıt yaptırmak gereklilik gösterir. Mobil imza kullanmıyorsanız kimlik numaranızın olduğu belgeyle birlikte PTT şubelerinden yardım alabilirsiniz.

TC kimlik kartınızla birlikte şubelerden başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Gerçek kişilerin tümü Ulusal Elektronik Tebligat Sistemine kayıt sırasında e devlet hesap bilgilerine ihtiyaç duyar. Mobil imza, elektronik imza ve e devlet hesap bilgileriyle birlikte giriş işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Giriş yapma yöntemine yönelik olarak kişiden ek bilgiler istenebilir.

PTT şubesine gelmeniz gerekiyorsa ek belgeler ile birlikte şubeye müracaat edebilirsiniz. Giriş işlemi sırasında tüm bilgi ve belgeleri eksiksiz olarak sisteme sunmanız gerekir. Güncel bir şekilde bilgi paylaşımı önem taşır. Kurum ve kuruluşuna tüzel kişi, gerçek kişi olarak sisteme kayıt olduktan sonra PTT UETS giriş sayfasını açmanız gerekir. Hesap bilgileriniz ile birlikte ya da e devlet hesap bilgileriniz ile birlikte hesaba giriş yapabilir, adınıza yönelik olarak hazırlanan tüm tebliğlere ulaşım sağlayabilirsiniz. 

UETS başvuru nasıl yapılır?

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi olarak yer alan UETS'ye başvuru yapmak için web ara yüzünü kullanmanız gerekir. PTT adresi üzerinden ulaşım sağlayarak ara yüz üzerinde yer alan giriş işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu yöntemi kullanabilmek için PTT gişesine müracaat etmeniz gerekir. Müracaat dahilinde cep telefonunuzun güncellemesini ve doğrulamasını gerçekleştirmenizi tavsiye edilir.

UETS başvuru esnasında e imzanızın olduğundan emin olmanız tavsiye edilir. E imza kullanarak başvuru işlemini yapabilirsiniz. E imzanız yoksa e devlet şifrenizle birlikte ön başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Ön başvuru işlemini tamamladıktan sonra PTT şubeleri üzerinden gerekli işlemleri sürdürebilirsiniz. Bu başvuru işlemlerinin tümünü ücretsiz olarak tamamlayabilirsiniz.

Tüzel kişi ve kamu kurumları için başvuru işlemini yapmak istiyorsanız tebligatın elektronik yolla yapılması zorunluluk gösterir. Zorunluluğun başladığı tarihten itibaren bir ay içerisinde başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekir gösterir. Başvuruyu ilgili kurum, kuruluş ve birlik tarafından PTT üzerinden yapabilirsiniz. Bireysel başvuru yapmak istiyorsanız online başvuru sisteminden yararlanabilirsiniz.

Online başvuru sistemi gerçek kişiler tarafından kullanılabilir. www.etebligat.gov.tr adresi üzerinden online başvuru linkinden yararlanabilirsiniz. Bu alanda giriş yaparak online başvuru formunu ilgili bilgileri girerek doldurabilirsiniz. Elektronik imza ya da mobil imzaya ihtiyaç duyan online platform kolay bir şekilde başvuru yapmanıza olanak sağlar.

E imza gibi bilgileriniz yoksa PTT şubelerini kullanarak başvuru işlemlerini de tamamlayabilirsiniz. PTT merkezlerinden başvuru yapmak istiyorsanız gerçek kişi olmanız yeterli olur. Gerçek kişiler ve tebligatın elektronik yolla yapılması zorunluluğu bulunmayan tüzel kişiler için PTT merkezleri kolaylık gösterir. Elektronik tebligat adresi almak için de PTT şubelerinden yardım alabilirsiniz.

UETS tebligat sorgulama işlemleri

Ulusal elektronik tebligat sistemi kısaca UETS olarak bilinir. 7201 sayılı tebligat kanunu kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Posta ve Telgraf teşkilatı Genel Müdürlüğü PTT tarafından kurulan UETS dijital tebligat işlem sistemi olarak yer alır. Bu sistemi kullanarak tüm hukuki ve resmi işlemlerinizi görebilirsiniz. Hukuki ve resmi işlemler sonrası tarafınıza gönderilen, tebliğ edilen resmi belgeleri dijital sistem üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

Başvuru işlemini yaptıktan sonra başvuru sonucunu aradan bir zaman geçmesi sonucunda öğrenebilirsiniz. Belirli zaman geçmesi ardından işlem gören başvuru sonucu işleminin gerçekleştiğine dair ve yapmanız gerekenlere dair tebligat oluşturur. Tebligat resmi bir belge olarak tarafınıza gönderilir. İmza karşılığında sadece kişiye, aileye ve mahallenin muhtarına teslim edilen tebligatı UETS sisteminden de görüntüleyebilirsiniz.

UETS sistemi 2019 yılından beri kullanıma açık olarak yer alır. Gerçek ve tüzel kişilere ait kağıt olarak elden teslim edilecek belgelerin tümünü dijital platformda görüntüleyebilirsiniz. Açılan hesaba e posta olarak gönderilen belgeler UETS portal sisteminde kayıtlı olarak yer alır. Zamanında ulaşılamayan, okunmayan ve ele geçmeyen belgeler UETS ile bu sorunu ortadan kaldırır.

UETS hukuki ve resmi işlemlerde kolaylık taşır. UETS web ara yüzüne girerek sorgulama işlemini yapabilirsiniz. PTT ya da tebligat internet sitelerinden sorgulama işleminizi kısa bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Hesap bilgilerini oturum açmak için kullanabilir, aşağıdaki yöntemlerden yararlanabilirsiniz:

  • Kimlik kartında yer alan kimlik numarası ve alınan şifre,
  • E devlet bilgileri,
  • E imza,
  • Mobil imza.

Şifre edinebilmek için PTT gişelerine müracaat etmeniz gerekir. Cep telefonu güncellemesi ve doğrulaması işleminin ardından şifre alabilirsiniz. Cep telefonu ile birlikte sistemden ilk defa şifre alınması işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

Oluşturulan şifre ile birlikte sisteme giriş yapabilir, oturumunuzu açabilirsiniz. Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi üzerinde yer alan resmi ve hukuki belgelerin tümüne ulaşabilir, zamandan tasarruf elde edebilirsiniz. Bu sistem bilgi güvenliğini ve bilgilerin korunmasını sağlar. Hizmet kalitesini yüksek oranda arttıran sistem belge içeriğinin başkaları tarafından değiştirilmesinin önüne geçer. Zamandan tasarrufu destekleyen sistem saniyeler içerisinde tebligatı görüntülemenize olanak sağlar. 

23.01.2023
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.