facebook
Dijital Dönüşüm

Yerli Yazılım Kullanmanın İşletmeniz İçin Avantajları

Son yıllarda dünya genelinde etkisini artıran koruma politikaları ve ekonomilerde yaşanan global ve lokal çalkantılar, şirketlerin yatırım kararlarını da derinden etkiliyor. Bu yazımızda işletmelerin teknoloji yatırımlarında yerli yazılım çözümlerini seçmelerinin ne gibi avantajlar barındırdığını anlatıyoruz.

İş performansının, verimliliğin ve başarının üzerindeki etkisi tartışılmaz olan teknolojik yatırımlar, işletmeler için lüks değil en önemli ihtiyaçlardan biri haline gelmiş durumda.

Yazılım kullanmanın işletmeye faydaları

Bu yazımızda yerli yazılımın sağladığı avantajları anlatacağız ama öncesinde yazılım çözümlerinin getirdiği faydalara değinmek istiyoruz. Bir şirketin en önemli yapı taşının kalıcı ve sağlıklı büyüyebilen bir sisteme sahip olmasıdır. Yazılım çözümlerinin kullanımı tüm iş süreçleri üzerinde olumlu etki gösterirken iç iletişimi daha da sağlamlaştırır.

Görev bilincinin oturtulması, müşteri bağlılığının artması, kontrol edilebilen bir iş akışı sağlanması, gereksiz iş yükünü azaltılması, müşteri odaklı işletmecilik anlayışının desteklenmesi ile raporlama ve analiz kolaylığı gibi bazı faydalardan söz edebiliriz.

Kullanıcılarının tüm teknolojik ihtiyaçlarına cevap verebilecek çözümler sunan Logo Yazılım, sahip olduğu entegre yazılım çözümleriyle müşterilerinin daima yanında yer alıyor.

Yerli yazılım kullanmanın faydaları

Yerli yazılım çözümlerinin faydalarını anlatırken tüm bunları 6 başlıkta toplayabiliriz:

1. Kur riski

Yerli yazılım kullanımının en önemli avantajlarından biri, döviz kurlarında yaşanan hareketliliklerden etkilenmezsiniz. Ödediğiniz ücret, yerli para cinsinden olduğu için daima güvence altında olursunuz.

Türkiye’nin en büyük bağımsız yazılım kuruluşu Logo Yazılım, tüm ürün ve hizmetlerinde TL üzerinden fiyatlandırma politikasını sürdürüyor. İş ortaklarına uzun vadeli öngörüler ile yatırım maliyetlerini hesaplama olanağı sunan Logo Yazılım, dövize endeksli değişen fiyat politikasına göre değil, yıllık enflasyon rakamlarına göre oluşturduğu fiyat ilkesiyle sürdürülebilir bir iş modeli sağlıyor.

2. Yerel mevzuata uygunluk

İş yazılımlarının dokunduğu her konuda yerel mevzuatlara uygunluk büyük önem taşıyor. Türkiye’deki kanunlara, mevzuatlara ve iş yapış şekline uygun biçimde üretilen yerli yazılımlar, bu konuda da sizi yolda bırakmaz.

İş süreçlerinin ve örgütsel yapının bir sistematiğe oturması, yeni teknolojilere ayak uydurulması, e-dönüşüm gibi çoğu firmayı etkileyen yeni gelişmeler, şirketlerin kurumsal dönüşüme ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Dönüşüm sürecinde başrolü birçok alanda olduğu gibi teknoloji üstleniyor. Türkiye’de, kamuda ve özel sektörde e-dönüşüm, yani e-fatura, e-arşiv ve e-defter uygulamaları giderek artıyor. Logo Yazılım mevzuatlara uygun, şirketleri e-dönüşüm sürecinde dövize endeksli borçlanmak veya yatırım yapmak zorunda bırakmıyor.

3. Güvenlik

İşletmeler için günümüzün en kritik konularından biri olan güvenlik noktasında da yerli yazılımlar, yabancı rakiplerine göre son derece avantajlı durumda. Şirketinizin en değerli verilerinin sizde kaldığından ve ülke dışına çıkmadığından emin olmak, bu bakımdan oldukça değerli.

4. Kültürel etki

Ülkemiz insanının ve yıllar içinde oluşan bilgi birikim ve kültürün yazılım çözümlerine yansıması da yadsınamaz bir gerçek. İş yapış biçimlerimize ve kültürümüze en uygunu yerli yazılım çözümleridir.

5. Milli sermayeye katkı

Yazılım yatırımı için harcayacağınız her kuruş ülkemizde kalır ve milli sermayemize bir katkı olarak dönüşür. Yerli yazılım sektörümüzün gelişimi için, tercihleriniz önemli bir pay oluşturacaktır.

6. Küresel politikalardan etkilenmeme

Yabancı yazılım markalarının bağlı olduğu ülkelerin politikalarına göre müşterilerini sınırladığı bilinen bir gerçek. Altyapınızı teslim ettiğiniz yazılımların sahipleri, sizin yerinize karar vermemeli. Bu noktada yerli yazılım çözümlerini tercih etmeniz, uzun dönemde küresel politikalara karşı sizi koruyacaktır.

05.12.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.