GenelTeşvik Destek

E-serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) özelliği artık Logo İşbaşı’nda!

Binlerce işletme sahibi, Logo İşbaşı‘yla web’den veya mobilden serbest meslek makbuzu kesebiliyor. Siz de Logo İşbaşı’ndaki e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) özelliği ile e-SMM düzenleyip müşterilerinize göndererek pek çok avantaj elde edebilirsiniz.

e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM) nedir?

e-SMM, serbest meslek erbapları tarafından kağıt formunda düzenlenen makbuzların elektronik ortamda oluşturulması, imzalanması, mail ile alıcısına iletilmesine, GİB tarafından belirlenen periyotlarla GİB’e raporlanmasına olanak tanıyan bir sistem. Elektronik ortamda kesilen serbest meslek makbuzunun yasal açıdan kağıt formdaki makbuzdan farkı bulunmuyor.

e-SMM’ye geçiş zorunlu mu?

19.10.2019 tarihinde yayımlanan tebliğ kapsamında e-Serbest Meslek Makbuzu zorunluluk tarihi 01.06.2020 olarak belirlendi.  Dileyen serbest meslek mensupları tebliğin yayımlanmasının ardından sisteme geçiş yaptı. Zorunlu geçiş süresi ile ilgili detaylar ise şöyle:

  • 01.02.2020 tarihi itibariyle, faaliyetine devam eden tüm serbest meslek erbapları, 01.06.2020 tarihine kadar e-Serbest Meslek Makbuzu sistemine geçmek zorunda.
  • 01.02.2020 sonrası hizmet verecek olan (bu tarih dahil) serbest meslek erbapları faaliyete başladıkları ayı izleyen 3. ayın sonuna kadar uygulamaya geçmek zorunda.
  • E-Serbest Meslek Makbuzu’na geçiş yapanlar 01.06.2020 tarihine kadar matbu serbest meslek makbuzu kesebiliyor.

e-SMM uygulamasına geçiş nasıl yapılır?

213 sayılı VUK hükümlerine göre düzenlenen e-SMM uygulamasından yararlanmak isteyen mükellefler, e-imza araçlarıyla veya Kamu Sertifikasyon Merkezi’nden mali mühür temin etmek suretiyle, mezkur Tebliğde açıklanan üç yöntemle uygulamadan yararlanabiliyor: Kullanılan bilgi işlem sistemlerinin başkanlık sistemlerine entegrasyonu yoluyla, GİB Portal aracılığıyla, Özel Entegratör aracılığıyla.

Ön muhasebenizi internet erişiminizin olduğu her yerden hızlı ve kolayca takip edebileceğiniz Logo İşbaşı, serbest meslek erbaplarının makbuz ihtiyaçlarını da karşılıyor. Serbest meslek makbuzlarını şablonlarla kolayca tasarlayabilir ve istediğiniz zaman yazdırabilir veya online olarak gönderebilirsiniz. Android ve iOS cihazınızda da kullanılabilen Logo İşbaşı ile sisteme geçiş yaptığınızda aylık 100 kontöre kadar ücretsiz kullanım hakkı elde edebilirsiniz.

Logo İşbaşı ile e-Serbest Meslek Makbuzu’na (e-SMM) geçişin avantajları

Ücretsiz e-SMM’ye geçiş danışmanlığından yararlanarak hızlı ve sorun yaşamadan e-SMM’ye geçebilirsiniz. Logo İşbaşı e-Fatura/e-SMM paketiyle her ay 100 kontöre kadar ücretsiz kullanım hakkı elde edebilirsiniz. Kullanıcı dostu Logo İşbaşı ile internete erişebildiğiniz her yerden bilgisayarınızı veya cep telefonunuzu kullanarak e-SMM oluşturabilirsiniz. Bu sayede gelir gider takibini kolayca gerçekleştirebileceğiniz gibi e-SMM’yi müşterinizle anında paylaşabilirsiniz.

Tüm hesaplamaların otomatik yapıldığı, hatalı işlem yapma olasılığının en aza indirildiği e-SMM uygulamasıyla saniyeler içinde düzenlenen e-SMM, karşı tarafa e-mail olarak da SMS olarak da popüler uygulama WhatsApp’tan da gönderilebiliyor. Belgelerin arşivleme, depolama ve kargolama gibi maliyetler olmadan 10 yıl güvenle saklanmasını sağlayan e-Serbest Meslek Makbuzu uygulamasına geçtiğinizde çevre dostu yeşil ofis olabilirsiniz.

21.04.2020
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.