facebook
Teşvik DestekGenel

KOSGEB’den 1 milyon TL’lik destek: KOBİ Gelişim Destek Programı

KOSGEB, KOBİ Gelişim Destek Programı ile pek çok işletmenin ekonomideki paylarını artırmak için harekete geçiyor. Destek unsurları, konunun özelliğine göre değişkenlik gösteriyor. Bu bağlamda yüzde 60 destek oranına sahip olan projenin süresi 6 ay ile 36 ay arasında değişiyor; geri ödemesiz destek için en fazla 300.000 TL, geri ödemeli destek için en fazla 700.000 TL verilebiliyor. Ayrıntılar blog haberimizde.

KOSGEB, KOBİ Gelişim Destek Programı sayesinde  ulusal ve uluslararası hedefler doğrultusunda  işletmelerin, ekonomideki paylarını artırmak için harekete geçiyor. Destek unsurları, konunun özelliğine göre değişkenlik gösteriyor. Bu bağlamda yüzde 60 destek oranına sahip olan projenin süresi 6 ay ile 36 ay arasında değişiyor; geri ödemesiz destek için en fazla 300.000 TL, geri ödemeli destek için en fazla 700.000 TL verilebiliyor.

Program kapsamında desteklenecek proje giderleri, konunun özelliğinin baz alındığı Proje Teklif Çağrısında belirlenecek ve kurul kararıyla giderlere karar verilecek. Desteklenmeyen giderler; proje ile ilişkilendirilmemiş personel giderleri, gayrimenkul ve taşıt aracı alım ve kiralama, vergi, resim ve harçlar, sosyal güvenlik primleri olup personel giderleri, net ücret (asgari geçim indirimi, ikramiye, prim vb. ek ödemeler hariç) ile desteklenecek.

Yatırım teşvik uygulamalarında bölgeler

  1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla
  2. Bölge: Adana, Aydın, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri hariç), Denizli, Edirne, Isparta, Kayseri, Kırklareli, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova
  3. Bölge: Balıkesir, Bilecik, Burdur, Gaziantep, Karabük, Karaman, Manisa, Mersin, Samsun, Trabzon, Uşak, Zonguldak
  4. Bölge: Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Erzincan, Hatay, Kastamonu, Kırıkkale, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas
  5. Bölge: Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat
  6. Bölge: Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri

Programdan yararlanma koşulu

Programdan yararlanmak isteyen işletmenin; KOSGEB veri tabanında kayıtlı durumda olması ve Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlanan gerçek veya tüzel kişi statüsündeki işletmelerin proje başvurusu yapmaları gerekir.

İşletme veri tabanına kaydolmak için KOSGEB’in internet adresinden kayıt işlemini yapmalısınız. Uygulama birimine ilk defa başvuranlarda başvuru ve uygulama dosyası açılır ve işletme ile ilgili KOBİ Bilgi Sistemi (KBS) üzerinden alınamayan belgeler muhafaza edilir. Programdan yararlanabilmenin bir başka koşulu ise güncel (onaylı son mali yıla ilişkin) KOBİ Bilgi Beyannamesinin olması.

Başvuru koşulları, destek unsurları, limit ve oranları, bütçesi, takvimi, değerlendirme kriterleri ile diğer hususları içeren Proje teklif çağrısı, başkanlık makamının oluru ile yürürlüğe girer ve KOSGEB’in internet adresinde ilan edilir. Proje Teklif Çağrısında yer alan başvuru koşullarını taşımayan işletmelerin proje başvurusu yapması sistem tarafından engelleme ile karşılaşılacağından mümkün değil.

KOSGEB’in yayınlamış olduğu mevzuat detayları

Proje Teklif Çağrısında ilan edilen son başvuru tarihine kadar başvuruya esas ek belgeleri KOBİ Bilgi Sistemine yükleyerek başvurusunu onaylamayan işletme, başvurusunu düzenleme talebinde bulunabilecek. Projelerin değerlendirilmesi, elektronik ortamda ve toplantı usulü ile olmak üzere iki aşamalı yapılacak. Kurul üyelerinin verdiği puanların aritmetik ortalaması 40 (kırk)olduğundan bu puanın altında kalan projeler ise reddedilecek.

Değerlendirme süreci olumlu tamamlandığında, işletme kurul karar formu imzalar ve taahhütname verir. Desteklenecek projelerde proje süresini belirleyen, projenin niteliği olacak. Ayrıca destek oranı 1. ve 2. bölgelerde yüzde 60; 3., 4., 5., ve 6. bölgelerde yüzde 80 olacak. Geri ödemeli destek ödemesinin yapılabilmesinin koşulu, işletmenin destek tutarı kadar teminat vermesi.

15.03.2019
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.