facebook
ERP

Leasing nedir, nasıl yapılır?

Son dönemlerde tüm alanlarda olduğu gibi iktisadi alanda da hızlı bir değişim yaşanıyor. Leasing de finansal işlemlerdeki gelişmelerden biri olarak Amerika ve Avrupa ülkelerinde aktif şekilde kullanılıyor. Bu yazımızda Türkiye’de de yaygınlaşmaya başlayan leasing yatırım yöntemine ve Logo Netsis ERP çözümlerinin kullanıcılara sunduğu Leasing desteğinin avantajlarına değiniyoruz.

Rekabetin yoğunlaştığı dijital çağda işletmelerin sermayelerini verimli yöneterek varlıklarını sürdürebilmeleri ve iş hacimlerini büyütebilmeleri için nakdi en doğru şekilde değerlendirmeleri kritik önem taşıyor. Tam da bu noktada kiralama metotlu satın alım sistemi leasing devreye giriyor.

Leasing nedir?

İngilizce gelen leasing, Türkçede kiralama olarak karşılık buluyor. Bu bağlamda leasing nedir sorusunu yatırım mallarının satın alınması yerine, mülkiyeti ödeme vadesi boyunca leasing şirketinde kalmak üzere kira karşılığında kullanılmasını sağlayan yatırım yöntemi olarak ifade edebiliriz. Şahıs firmaları, ortaklıkları bulunan firmalar ve serbest meslek mensupları leasing, yani finansal kiralama sisteminden faydalanabiliyor. İş makineleri, tıbbi cihaz ve ekipmanlar, tarım makineleri, tekstil makineleri, gayrimenkuller, ısıtma soğutma ekipmanları, ticari taşıtlar, binek taşıtlar finansal kiralama kapsamına alınabiliyor.

Leasing süreci, yatırım kararı ve nakit akışına uygun TL ve döviz alternatif ödeme planlarından seçim yapılmasıyla başlıyor. Ödeme planıyla birlikte, proforma fatura ve şirket evraklarının kuruma ulaştırılmasının ardından karşılıklı sözleşme imzası gerçekleştiriliyor. Yerli veya ithal ekipmanların satın alınmasının ardından ödeme gerçekleşiyor ve malların mülkiyeti sözleşme süresinin sonunda mal sahibine devrediliyor.

Leasing hesaplama nasıl yapılır?

Finansal kiralama işletme sermayesini diğer ihtiyaçlar için değerlendirmeye olanak tanıyor. Bu sayede verimlilik ve karlılık artış gösteriyor. Leasing hesaplama yapılırken ürün grubu, KDV hariç mal bedeli, mal bedeli para birimi, vade ve kira para birimi ve peşinat oranı dikkate alınıyor.

Logo Netsis ERP Leasing desteğinin sunduğu avantajlar

Leasing sürecindeki finansal kiralama sözleşmesine ait tüm parametreleri kaydedebilmek ve takibini yapabilmek Logo Netsis ERP Leasing desteği ile mümkün oluyor. Uygulama Logo Netsis 3 Standard ve Logo Netsis Wings çözümleriyle birlikte direkt olarak; Logo Netsis 3 Enterprise ve Logo Netsis Wings Enterprise çözümleriyle birlikte opsiyonel olarak kullanılabiliyor.

Logo Netsis ERP çözümlerinin kullanıcılara sunduğu Leasing Desteği finansal kiralama sözleşmeleri kaydedebilmeye, kiralanan demirbaşları bağlayabilmeye, ödeme planını otomatik olarak sözleşme verilerine göre hazırlayabilme ya da bir ödeme planını manuel olarak tanımlayabilme, ödemeleri ve belgeleri takip edebilmeye olanak tanıyor. Netsis  ERP Leasing Desteği ödemeleri ve belgeleri takip edebilme gibi birçok fonksiyonuyla sektörel ihtiyaçlara hızlı yanıtlar veriyor.

25.09.2020
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.