facebook
ERP

Logo j-Platform üretim modülü nedir ve üretim süreçlerini nasıl destekler?

Üretim yapan işletmelerde hızın ve verimliliğin önemi giderek artıyor. Buna paralel olarak karmaşık üretim süreçlerini etkili bir şekilde yönetme ihtiyacı doğuyor. Bu noktada otomasyonun ve dijitalizasyonun sunduğu imkânları en iyi şekilde kullanmak, üretim tesislerinin önemli rekabet avantajları kazanmasına yardımcı oluyor. Logo, j-Platform üretim modülü ile pek çok değişkenin etkilediği üretim süreçlerini merkezi şekilde yönetme kolaylığı sunarak işletmelerin daha verimli ve hızlı üretim ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

 

Üretim modülü nedir?

Orta ve büyük ölçekli işletmelere verimli yönetimin anahtarını sunan web tabanlı Logo j-Platform ERP “j-Platform üretim modülü” ile üretim tesislerini, dijital dönüşümden en iyi şekilde faydalanmaları için destekliyor. Bunu, kurumsal kaynak planlama (ERP) ile üretim yürütme sistemini (MES) bir araya getirerek sağlıyor. Üretim süreçlerinin kurumsal kaynak planlamayla çift yönlü entegrasyonu ve uçtan uca dijitalleştirme; karmaşık ve kapsamlı üretim süreçlerinin daha verimli şekilde sürdürülmesi anlamına geliyor. Logo’nun sunduğu j-Platform üretim modülü ile süreçlerin tek merkezden yönetilebilmesi, verimlilik ve kârlılığı artırırken üretim maliyetleri ve riskler de kayda değer oranda azalıyor.

 

Üretim modülü ne işe yarar?

Logo j-Platform üretim modülü, sahadaki tüm üretim bilgilerini filtreleyip denetleyerek üretimin kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlıyor. Ayrıca, ham maddeden üretim sürecine ve bitmiş ürünlere kadar tüm verileri, Logo j-Platform ERP sistemine anlık raporlayabildiği için veri kaybı önleniyor, veri tutarlılığı ve güvenilirliği artıyor.

Malzemelerin girişinden ürünlerin paketlenmesine kadar tüm aşamalarda operasyonel kalite- kontrol süreçlerinin, belirlenmiş sıklıklarla otomatik takip edilmesini mümkün kılan j-Platform üretim modülü ile kalite standardizasyonu da kayda değer ölçüde kolaylaşıyor. Bununla birlikte, üretim sürecinin en kritik adımlarından biri olan planlama sürecini günlük, haftalık, aylık bazda ve istenen sıralamada kolayca yapmaya olanak tanıyor. Gelen siparişler doğrultusunda malzeme ihtiyaçları otomatik olarak belirleniyor ve stok kontrolünün ardından gerekli tedarik işlemleri hız kazanıyor. Ayrıca ham madde yönetiminin yanı sıra fason üretici ve tedarikçi süreçlerini de etkili şekilde yöneterek üretimin kalitesini artırıyor. Tedarikçilerin sisteme kendi kullanıcı adları ve şifreleriyle giriş yapabilmesi, işletmeyle entegre şekilde etiket basabilmesi, irsaliye girişlerini yapabilmesi gibi özellikler sayesinde tedarik süreçlerini daha verimli yürütmenin yolunu açıyor.

Hangi ürünün, nerede, ne zaman, kim tarafından ve hangi sırada üretileceği bilgilerinin otomasyonla belirlenmesi hem çalışma takvimi ve fazla mesai gibi işgücü bilgilerinin hem de makine ve iş hatlarındaki doluluk oranlarının insan kaynaklı hatalar olmadan yönetilebilmesini sağlıyor. Sayım ve düzeltme işlemlerinde otomasyon sağlamanın yanı sıra, üretim emri ihtiyaçlarına göre malzeme siparişlerinin de otomatik önerilmesi sayesinde depo ve üretim ekipleri işlerini daha kolay bir şekilde yürütebiliyor. Bununla birlikte, üretimin kesintisiz sürmesi için makinelerin ve aletlerin sorunsuz çalışması gerekir. j-Platform üretim modülü, bu gerekliliğe otomasyon ile yanıt veriyor. Arıza takibi ve bakım çalışmalarını üretimi engellemeyecek şekilde planlamayı sağlayarak kesintisiz üretimi destekliyor. Bir arıza durumunda ise bakım-onarıma dair tüm aşamalar bakım yönetimi modül üzerinden yönetilebiliyor.

Ancak müşteri memnuniyetinde ürün kalitesi kadar hızlı ve doğru ürün teslimi de kritik bir role sahip. Logo j-Platform üretim modülü, üretimden çıkan bitmiş ürünlere birden fazla seviyede barkod etiketlemeyi ve paket içi ürün kontrollerini otomatik hale getiriyor. Sevkiyatta barkod kontrolü, çok sayıda adres olduğunda bile doğru teslimat yapılmasını sağlıyor.

 

Logo'nun sunduğu J-Platform üretim modülü ile neler yapabilirsiniz?

Logo’nun üretim süreçlerinde hızı, verimliliği ve kârlılığı artırmaya yardımcı olan j-Platform üretim modülü; Üretim Yönetimi, Maliyet Muhasebesi ve Planlama için kapsamlı özellikler ve tüm bu özellikleri tek noktadan kullanma ve yönetme imkânı sunuyor.

j-Platform üretim modülünün Üretim Yönetimi özellikleri;

  • Üretim Talimatları, Üretim Emri, İş Emri, Fason Üretim, Varyantlı Üretim, Ürün Konfigüratörü, Üretim Parametreleri, Parametre Grupları ile üretim süreçlerinizi  kolayca yönetebilirsiniz.
  • Operasyona Bağlı Sarf Tanımı, Rota Tanımı, Rota Revizyonu, Rota Tanımı ve Operasyon Örtüşmeleri, Koşullu Rota Tanımları ile süreçlerinize uygun rota tanımlamaları yapabilirsiniz.
  • Ürün Hatları, Hızlı Üretim Girişi, Varlık Sayaçları, Mühendislik Değişikliği ile gerekli işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
  • Reçete Konfigürasyonu, Ürün Reçetesi, Varyantlı Reçete, Alternatif Reçete Kaydı, İş Emrine Bağlı Reçete Kaydı, Reçete Revizyonu, Standart Reçete Maliyeti ile gerekli reçeteleri hızla oluşturabilirsiniz.
  • Dağıtım Anahtar Tanımı, Fire Tanımı, Malzeme Temini, Ardışık Malzeme Temini, Malzeme Talep Fişi, Alternatif Malzeme Kullanımı ile malzeme süreçlerinizi yönetebilirsiniz.
  • Operasyon Tamamlama, Ekipmanlar, Personel, Takvim ve Vardiya Tanımı, Çalışma Zamanı Değişikliği ile iş süreçlerini takip edebilirsiniz.

 

j-Platform üretim modülünün Maliyet Muhasebesi özellikleri,

  • Maliyet Dönemleri, Alt Maliyet Dönemleri, Maliyet Kaynakları, Maliyet Kaynağı Türleri, Genel Giderler ile işletmenizin maliyet ve muhasebe süreçlerini kolayca kayıt altına alabilir ve takip edebilirsiniz.
  • Maliyet Dağıtım Tanımları ve Maliyet Dağıtım Şablonları ile gerekli tanımları ve şablonları hızlıca oluşturabilirsiniz.
  • Planlanan Maliyet, Gerçekleşen Maliyet, Seri/Lot Bazında Maliyet ve Hat Bazında Maliyet ile detaylı maliyet hesapları yapabilirsiniz.

 

j-Platform üretim modülünün Planlama özellikleri,

  • Malzeme İhtiyaç Planlama (MRP), Siparişe Teslim Tarihi Ataması (CTP), Ana Üretim Çizelgeleme (MPS) ve Tahminleme Uygulaması (Forcasting) ile gelen kolaylık ve faydalarla planlama süreçlerinizi iyileştirebilirsiniz.
10.11.2022
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.