facebook
Genel

Logo Yazılım Röportajları – Başak Kural

*Başak Hanım kısa bir süre önce e-Logo’da Genel Müdür olarak aramıza katıldınız.Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Tabi memnuniyetle. 98 yılında Üniversite eğitimim için Susurluk’tan İstanbul’a geldim. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Mezunuyum. 3. Sınıftayken 2001 yılında İştim Telekomunikasyonda-Aria  parttime çalışmaya başladım. O tarihten sonra da hiç çalışmaya ara vermedim. Bugüne kadar çalıştığım kurumlar olan Beko Elektronik, Turkcell ve Avea’da yönettiğim ürünlerin 360 derece her şeyinden sorumlu ürün yöneticisi müdür ve grup müdürü  görevlerinde bulundum. Logo ailesine katılmadan önce de Türk Telekom grubunun teknoloji ve regulasyon stratejilerinden sorumlu direktör olarak çalışıyordum. Bu arada dijital dönüşüm hakkındaki projemi de geçtiğimiz günlerde Bilgi Üniversitesi’ne teslim ederek MBA programından mezun oldum.

*Logo kurum kültüründe sizi en çok etkileyen özellik nedir?

Öncelikle kucaklayıcı ve takım olmayı bilen yardımsever bir ekiple tanıştım. Bu şirkete adaptasyonumu çok hızlandırdı. En üst kademeden alt kademeye kadar başarılı olmak isteyen ve sonuca ulaşmak için çabalayan bir kültür var. Tuğrul Bey’in de Buğra Bey’in de röportajlarında belirttiği oldurmak, yapma arzusu dikkat çekici ve benim için çok değerli. Bunun dışında yine ciddi anlamda fark edilir ve fark yaratan başka bir değer de bence etik olma. İş yapma kültüründe adil olma ve kısa süreli kazanç ve fırsat yerine tüm ekosistemi ve geleceği düşünerek hareket etme prensibi var. Bence bu da Logoyu Logo yapan değerlerin başında geliyor.

*e-dönüşüm alanında Logo’nun yarattığı katma değeri nasıl tanımlarsınız?

Dünya exponansiyel hızla değişiyor. Tüketilen data trafiği de artan kapasiteler de, big data, iot, robotics hepsi birbiri üzerine eklenerek gelişiyor ve yeni bir dünya inşa ediliyor. Sunumlarımda söylüyorum söylemeye de devam edeceğim, artık büyük balık küçük balığı yemiyor, hızlı olan kazanıyor. Hızlanma, dijitalleşme dendiğinde de her şeyin birbirine bağlanmasının ön sıralarında e dönüşüm yer alıyor. Logo bu konudaki tecrübesi ve erp pazarındaki konumu sebebiyle hem bu bağı daha hızlı kuruyor, hem bu işin yanına gelecekte başka nasıl değerler sunabilirim ve müşterimi memnun edebilirim diyor, hem de vizyonundan gelen global dünyada en iyi çözümü hayal edip kural koyucularla birlikte geleceği çizmeye ciddi anlamda omuz veriyor.

*Görevinizin en keyifli ve en zor tarafları nelerdir?

Görevim zorluklarıyla birlikte çok keyifli önce onun altını çizmek isterim. Neyden keyif alıyorum dersek öncelikle 60’tan fazla entegratörün olduğu henüz çok da regüle olmuş bir pazardan bahsedemeyiz. Sektör yolun başında, dolayısıyla Logo’nun marka değeri ve kanal gücüyle burada lider olmak ve bunu daha da ileriye götürmek, geleceği düşünmek, planlamak ve ona göre hareket ederek rakamlara yansımasını görmek çok keyifli. Aynı zamanda da işi çok benimsemiş bir ekip ile çalışıyorum. Değerli bir fikir üretmelerine şahit olmak aynı heyecanı paylaşmak muazzam. Zorluğu dersek henüz yeni yeni pazarı oluşturmaya çalıştığımız için hem kendimizi iyi anlatmamız ve konumlandırmamız, hem geleceğe hazır olan bir altyapı ve süreçlere hazır hale gelmeliyiz. Bu da zorluk mu bilmem ama üzerinde mesai harcamamız gereken konular.

*3 aydır bizimlesiniz. Burada olduğunuz süre içinde yaşadığınız en güzel tecrübeyi bizimle paylaşır mısınız?

En sevdiğim şeylerden biri çalışırken ekibimle birlikte hareket etmek, tecrübesi nispeten daha az olan arkadaşlarımı geliştirmek ve onlara iş hayatıyla ilgili prensipler kazandırmak. Bu konuda gelişen arkadaşlarımı çabalarını ve inançlarını görebilmek beni mutlu ediyor.

*Önceki iş tecrübelerinizi de değerlendirdiğinizde, Logo’nun farkı konusunda neler söylersiniz?

Yeniliğe açık, girişimci, gelişimi destekleyen kültür çalışanda aidiyet ve başarıya birlikte ulaşma arzusu ile takım olabilmek olarak sıralayabilirim.

*Son olarak sizin eklemek istedikleriniz varsa, iletir misiniz?

Logo çalışanı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum ve birlikte yeni başarılara imza atma şansı beni çok heyecanlandırıyor.

BAŞAK KURAL

E-LOGO, GENEL MÜDÜR

13.06.2017
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.