facebook
E Ticaret

Mail order nedir?

Günümüzde kredi kartı ile yapılan işlemler ve satın almalar oldukça yaygın hâle geldi. Alışverişi kolaylaştırmak adına kullanılan pek çok sistem arasında yer alan mail order da müşterilerin hayatını kolaylaştırmak için hızla gelişen teknoloji ile hayatınıza girdi. Mail order, hızla gelişen teknoloji ile biraz geri planda kalsa da kullanım kolaylıkları sebebiyle hâlâ ilk sıralarda yer alıyor.

Kullanılan her sistem gibi mail orderın da avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Pek çok kişi, alışverişlerinde tercih ederken bir kısmı da güvenlik düzeyinin düşük olduğunu düşündüğü için kullanımı tercih etmiyor. “Mail order nedir ve nasıl yapılır?” ile ilgili detayları sizler için bir araya getirdik.
Kredi kartı aracığıyla POS cihazı kullanarak temassız ödeme, çipli ve manyetik okuma gibi yöntemlerle alışverişler kolaylıkla gerçekleşebilir. Fakat mail order sayesinde kredi kartına ihtiyaç duymadan da alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 
“Mail order ne demek?” sorusuna cevap olarak alışverişin en kolay ve hızlı yolu diyebiliriz. Mail order, online sitelerin ödeme sayfasında istenilen kredi kartı bilgilerinin girilmesi yoluyla gerçekleşir. Kart numaranız ve kartınızın üzerinde yer alan son kullanma tarihi ve güvenlik numarası ile ödemelerinizi tamamlayabilirsiniz. Mail order, kart bilgilerinin manuel olarak POS cihazına yazılmasını ifade eder.
Mail order, fiziksel POS cihazı kullanmadığınız alışverişlerinizi gerçekleştirmek için kullanılan bir yöntemdir. Kart manyetiğinin çalışmaması, kredi kartı ile ödeme altyapısının yetersiz olması veya internet kesintisi gibi durumlarda kredi kartına alternatif olarak tercih edilir.
Kredi kartı ile ödeme yapmak için uygulanması önerilen tüm yöntemlerin başarısız olmasının ardından mail order denenebilir. Mail order yöntemi ile başarısız olunan yöntemlerin yanı sıra kredi kartı ve POS cihazının birlikte bulunmadığı senaryolarda da alışverişlerinizi gerçekleştirmeniz mümkün. Kredi kartınızı evde unuttuysanız veya alacağınız ürünün bulunduğu satış noktasından uzaktaysanız bile ödemelerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Mail order yapabilmek için kredi kartının bu özelliğinin işleme açık olması gerekir. Kredi kartlarınızı, bankaların müşteri hizmetleri, internet bankacılığı ya da mobil bankacılık üzerinden mail order özelliğini kolayca açtırabilirsiniz.
Mail order yöntemi ile yaptığınız alışverişlerde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, alışveriş limitiniz olabilir. Limitiniz kredi kartı limitinizle doğru orantılıdır. Mail order için farklı bir limit oluşturulması söz konusu değildir. Kredi kartı limitiniz doğrultusunda alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Mail order taksitlendirme ya da tek çekim olarak alışverişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 
Mail order nasıl yapılır?

 
“Mail order nasıl açılır ve nasıl yapılır?” sorularına cevap olarak bazı detaylardan bahsedilebilir. Açma işlemleri oldukça kolaydır. Kredi kartınıza ait bir mail order açmak için, kartınıza ait banka şubesine gidebilir ya da masaüstü veya mobil bankacılıktan faydalanabilirsiniz.
Bir diğeri ise “Mail order nasıl yapılır?” sorusudur. Mail order yöntemi, iki farklı şekilde gerçekleştirilir. İlk yöntem fiziksel POS cihazı üzerinden gerçekleştirilir. Bir diğer yöntem ise ödemeyi gerçekleştirecek kişiye yollanan mail order formu için istenen bilgilerin sağlanması ile yürütülür.
POS cihazı ile yapılan ödemelerde kart bilgileriniz, POS cihazına manuel olarak girilir. Cihaz üzerinde bulunan tuşlar ile ödemenin alınacağı kartın numarası, son kullanma tarihi ve CVV kodu girilir. Sonrasında ise POS cihazında sizlere sunulan yönlendirmeler takip edilir. Bu yöntemde genellikle ödeme yapacak kişi işletmede bulunur. Fakat herhangi bir sebepten ötürü kredi kartı ile işlem yapmak mümkün olmaz. Yani herhangi bir problemden ötürü kredi kartının çalışmadığı durumlar için bu yöntemle mail order ödeme kullanılır.
Başka bir yöntem ise işletme, ödemeyi yapacak olan kişiye mail order formu gönderir. Form üzerinde istenen kişisel bilgiler, karta ait bilgiler, ödemenin tutarı gibi bilgiler ödemeyi yapacak olan şahıs tarafından doldurulur. Ardından ödemeyi yapacak kişinin imzası ve ödeme alan işletmeye ait kaşe de eklenir. Tamamlanan forma kimi zaman güvenlik önlemi olarak ödemeyi yapan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi de eklenebilir. Bu yöntem ise işletmeden fiziksel olarak uzak olan müşterilerden mail order ile ödeme alma işlemleri için kullanılır. Formu doldurmak için fax veya telefon da tercih edilebilir.

 
Mail order kullanıcı için güvenli mi?

 
Mail order ile alışveriş yapmak isteyenler, “Mail order güvenli mi?” diye düşünebilir. Bu yöntemin güvenirliği herkes tarafından merak edilir. Mail order, kredi kartının fiziken kullanılmadığı bir ödeme yöntemidir. Kolay ve hızlı oluşu sebebiyle pek çok işletme tarafından tercih edilir. İşlemleri gerçekleştiren işlemler, farklı yöntemlerle gerçekleşen işlemlerin güvenli hâle gelmesini sağlar. Kart sahibinden istenen kimlik fotokopisi, yazılı ya da sözlü olarak alınan beyanlar sayesinde müşterilerin daha güvenli alışveriş yapması sağlanabiliyor.
İşletmelerin müşteriler tarafından doldurulan mail order formlarını da güvenle saklamaları, bilgilerin çalınma ihtimalini ortadan kaldırıyor. Hem müşteri hem işletmenin önlemleri sayesinde güvenli alışverişin de önü açılıyor.

 
Mail order nasıl kapatılır?

 
Mail order POS cihazı olmadan da alışverişlerinizi güvenli, konforlu ve hızlı gerçekleştirmenize olanak tanır. Bu yöntem sayesinde kartınız yanınızda olmasa dahi alışverişlerinizi keyifle gerçekleştirebilirsiniz.
Hayat kolaylaştıran bu yöntem ile farklı bir şehirden de ürün veya hizmet satın alabilirsiniz. Ürünün yanında olmasanız da işlemlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz ödediğiniz miktarı mail order taksitlendirme imkanlarıyla da bölebilirsiniz. Yöntem sayesinde oldukça konforlu ve hızlı bir alışeriş gerçekleştirebilirsiniz.
Mail order limiti kredi kartı limitinizle aynıdır. Kredi kartı limitiniz doğrultusunda yüksek meblağlara ve büyük ölçeklere sahip harcamalarınızı bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Ayrıca işlem aracı olmadan gerçekleşir ve yüksek maliyetlere sahip değildir.
Tüm bu avantajlara ve kolaylıklarına rağmen kredi kartınızın mail order kullanımından vazgeçmiş olabilirsiniz. Öyleyse “Mail order nasıl kapatılır?” sorusundan söz etmek faydalı olabilir. Sistemi kapatmak da açmak kadar kolaydır.
Eğer mail order ile ödeme yönteminin kullanışsız olduğunu düşünüyorsanız veya size güven vermiyorsa kolaylıkla kapatabilirsiniz. Kredi kartınıza ait banka şubeleri, masaüstü veya mobil bankacılık uygulamaları sayesinde mail order özelliğini kolaylıkla kapatmanız mümkün.


16.06.2023
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.