GenelTeşvik Destek

TOBB’dan işletmelere nefes aldıracak “Nefes Kredisi” desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, işletmelerin finansman ihtiyaçlarına cevap verebilmek için TOBB Nefes Kredisi adlı desteği bugün itibarıyla devre alacaklarını açıkladı. Hisarcıklıoğlu, “İşletmelere 6 milyar liranın üzerinde kredi imkanı sağlanacak.” dedi.

Koranavirüs (Covid-19) salgınından etkilenen işletmeler için kurum ve kuruluşların destekleri devam ediyor. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, işletmelere nefes aldırabilecek Nefes Kredisi’nin bugün itibarıyla devreye alınacağını açıkladı ve kredi ile ilgili detayları kamuoyu ile paylaştı.

Azami kredi miktarı 100 bin lira

Bugün itibariyle devreye alınacak TOBB Nefes Kredisi ile işletmelere 6 milyar liranın üzerinde kredi imkanı sağlanacak. TOBB Nefes Kredisi’nin, yıllık yüzde 7,50 faizle işletmelere kullandırılacağı bilgisi de verildi. Bir üyenin azami kullanabileceği kredi miktarı 100 bin lira olacak. Tutar illere göre 50 bin ile 100 bin arasında değişebilecek.

Ödemeler 2021’de başlayacak

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olmayacağını ve asıl önemsediklerinin de salgınla mücadele ettiğimiz 2020 yılı içerisinde ödeme yapılmaması olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, “ TOBB Nefes Kredisi alan üyelerimiz, 2020’de bankaların yolunu unutacak. TOBB Nefes Kredisi geri ödemeleri 2021 yılında başlayacak.” dedi.

12 eşit taksitle geri ödeme

Hisarcıklıoğlu, ödemelere de kolaylık getirdiklerini belirtti ve “Ödemelere 12 eşit taksitle kolaylık sağladık. Üstelik TOBB Nefes Kredisi’nin yüzde 80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak” sözlerini kullandı.

27.04.2020
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.