facebook
Satış Pazarlama

Web Sitesi Kurmak Hakkında En Sık Sorulan Sorular

Her işletme için web sitesi kurmak, en önemli adımlardan biri. Müşterileri veya müşteri adaylarınızın şirketiniz, ürünleriniz ve hizmetlerinizle ilgili temel bilgileri alması, iletişime geçmesi ve uygunsa doğrudan alışveriş yapabilmesi için web sitesi kurmak büyük önem taşıyor. Bu yazımızda, web sitesi kurmak konusunda en sık sorulan sorulara cevaplar veriyoruz.

Web sitesine neden ihtiyacım var?

Kişisel web siteniz, istediğiniz gibi özelleştirebileceğiniz bir alan ve kurgulayabileceklerinizin bir sınırı yok. Çeşitli hizmetlerinizi ya da ürünlerinizi pazarlamak istiyor olabilir, bir televizyon dizisi ya da müzisyenin hayranı olabilirsiniz. Hatta çevrimiçi bir günce tutmak istiyor da olabilirsiniz. Aslında özel bir sebebe gerek yok ama sitenizin belli bir alanda odaklanmasına dikkat etmelisiniz.

Ürün veya hizmet satmak için web sitem olması zorunlu mu?

Özel bir web siteniz olması firmanıza profesyonel ve eşsiz bir hava kazandıracaktır, ancak tabii ki bir site sahibi olmak zorunda değilsiniz. Birçok girişimci online pazar yerlerinde işe başlar. Ufak tefek ücretler ödemeniz gerekir ama bu siteler tüm süreci sizin için halleder ve mağazanızı hazır bir müşteri kitlesine sunarlar. Ne kadar web sitesi kurarsanız kurun, ziyaretçiniz yoksa tüm emekleriniz boşa gidecektir. 

Para ödemem gerekir mi?

Tamamen yeni bir web sitesi yaratmak için barındırma (hosting) hizmeti kiralamanız gerekir. Barındırma hizmeti, web’e bağlı bir sunucuda (server) sitenizi yayınlamanız için size alan sağlar ve ihtiyacınız olabilecek veritabanı, e-posta gibi araçları sunar. Ancak hazır bir web sitesi şablonuna ya da temaya razıysanız sitenizi sıfırdan yaratmanıza ya da para ödemenize gerek yok, ücretsiz birçok servis size ihtiyacınız olanları sunuyor.

Ücretsiz bir web sitesi nasıl kurulur?

Açıkçası, küçük bir web sitesini bir sunucuda yayınlamak barındırma şirketlerini fazla maliyet yükü getirmez. Web sitenizi yayımlayan sunucularda çok sayıda site aynı anda barınır ve süreçler otomatik yürür. Birebir teknik destek istemiyorsanız ve sitenizi kişiselleştirme ihtiyaçlarınız yüksek değilse WordPress ya da Blogger benzeri bir hizmet işinizi kolaylıkla görecektir.

Ücretli bir web sitesi ne kadara mal olur?

Sitenizin kapsamına bağlı. Yıllık 200 TL gibi düşük tutarlardan başlayabilirsiniz ama çok yetenekli bir siteniz olmayacaktır. Yüksek ziyaretçi trafiği, ödemeniz gereken tutarı yükseltir. Alan adınız için de yıllık bir ücret ödemeniz gerekecektir. Toplam maliyet, sitenizde yapmak istedikleriniz ve ihtiyacınız olan kaynaklarla belirlenecektir.

Kendi bilgisayarımda yayımlayamaz mıyım?

Bu başta basit görünse de oldukça karmaşık bir işlem. Hızlı bir internet bağlantınız olabilir ama standart web sunucuları gibi bir altyapıya sahip değilsiniz. Bunlar bir yana, sitenizi barındıran bilgisayarın 24 saat açık kalması ve sürekli güncellenerek kusursuz güvenlik sağlanması gerekir. Web sitenizin tasarımını ve testlerini bilgisayarınızda yapabilirsiniz ama yayına alırken profesyonel bir hosting hizmetinden faydalanmak daha doğru olacaktır.

Hazır siteleri kullanmak ne kadar zor?

Barındırma şirketleri size bir kontrol paneli sunar. Bu panelden genellikle, kurmak istediğiniz siteye en uygun hazır yazılımı seçip devreye alabilirsiniz. Yani oturum açmanız, istediğiniz yapıyı (örneğin bir WordPress blogu veya forum) seçmeniz ve otomatik kurulum talimatını vermeniz yeterli. Tabii hazır yazılımın ayarlarını yapmak size düşüyor.

Siteme nasıl ziyaretçi çekerim?

Arama motoru optimizasyonu (SEO) terimini duymuşsunuzdur. Bu, Google veya Yandex gibi arama motorlarının sitenizi bulması ve güzel bir kaynak olarak nitelendirerek arama sonuçlarının üst sıralarında göstermesi için site içeriğinizi uygun şekilde düzenleme işlemidir. Arama motorlarının destek sayfalarını gezerek SEO konusunda bilgi alabilirsiniz.

Sitemi kimlerin ziyaret ettiğini görebilir miyim?

Ücretli veya ücretsiz birçok sağlayıcı ziyaretçi istatistiklerini size sunar. Bu araçlar genelde kaç ziyaretçiniz olduğunu, sitenize nasıl ulaştıklarını ve sitenizde gezdikleri sayfaları listeler ama bizim önerimiz ücretsiz bir hizmet Google Analytics. Bu hizmet, ziyaretçilerinizle ilgili çok daha detaylı raporlar sunar.

Mobil uyumlu olmak ne kadar zor?

Modern akıllı telefonların çoğu normal web sitelerini de sorunsuz gezinebilir ama daha basit ve sade bir arayüzle çok daha hızlı gezinme sağlayabilirsiniz. Birçok içerik yönetim sistemi ya kendi içinde ya da eklenti olarak web sitenizin mobil versiyonlarını üretebilir.

Web sitesi nasıl tasarlanır?

Sıfırdan tam istediğiniz gibi bir web sitesi peşindeyseniz biraz HTML, CSS ve biraz da SQL öğrenmeniz gerekir. Tabii Dreamwever veya NetObjects Fusion gibi bir web editörü kullanmayı da öğrenmelisiniz. Bu iş çok kolay veya çabucak olabilecek bir şey değil, bu nedenle en iyisi profesyonel yardım almak. İstediğiniz gibi özelleştirip kişiselleştirebileceğiniz birçok hazır web sitesiyle de maliyeti düşürebilirsiniz.

Hazır bir web sitesini nasıl kişiselleştiririm?

Web sitelerinin birçoğu, programlama ve veritabanı gibi altyapı işleriyle uğraşmadan, içeriği ve bazı tasarım öğelerini düzenleyip yönetebileceğiniz bir yönetici arayüzüne sahiptir. Ön yüzü özelleştirmek çoğunlukla hazır bir tema kurmak gibi hızlı bir işlemdir. WordPress gibi web uygulamalarının çok geniş tema kaynakları vardır ve birçok tema, yönetici sayfasında kendinize özel ayarlar yapmanıza da imkân tanır. İstediğiniz görüntüye ulaşmak için birkaç deneme yapmanız gerekebilir. Ufak tefek ayarlarla oynayarak sitenizi nasıl değiştirebileceğinizi denemenizi öneririz.

28.06.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.