facebook
Teşvik Destek

KOSGEB kadın girişimci desteği 2022

 

Girişimcileri desteklemek üzere devlet tarafından kurulan KOSGEB, günümüzde kadınlara yönelik destek programları ile öne çıkıyor. Belli iş kollarında kadınları iş dünyasına katmak ve gelir elde ederek yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen KOSGEB'in belli başvuru şartları vardır. Peki, KOSGEB için 2022 yılında belirlenen kadın girişimci desteği, başvuru şartları ve başvurunun nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz?

KOSGEB kadın girişimci desteğinden kimler faydalanabilir?

KOSGEB kadın girişimci desteğinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup 18 yaşını doldurmuş, çalışan ve çalışmayan tüm kadınlar başvurabilir. Kadınların ekonomik hayata girerek yaşam kalitelerini artırmayı amaçlayan KOSGEB desteği kadınlara hibe ve kredi şeklinde verilir. Normal hibe ödemelerine ek olarak kadın girişimcilere 5000 TL fazla ödeme yapılır. İstihdam, ihracat, pazar payı ve maliyet azaltıcı sektörlerde faaliyet gösteren tüm büyük ve küçük ölçekli kadın işletmeleri KOSGEB kadın girişimci desteğinden faydalanabilir. 

KOSGEB kadın girişimci desteği 2022

KOSGEB destek tutarları her yıl kurum tarafından ilan edilir. 2022 yılı için KOSGEB desteği geleneksel girişimciler için 65 bin TL'dir. İleri girişimciler için belirlenen destek tutarı 365 bin TL olarak açıklanmıştır. Ayrıca 50 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı da KOSGEB tarafından sunulabiliyor. KOSGEB, ev hanımları, çalışan kadınlar ve çalışma hayatına atılmak isteyen kadınlara devlet desteği sağlar. Böylelikle kadınların ekonomik refahtan pozitif ayrımcılıkla pay alması amaçlanır. 

KOSGEB kadın girişimci desteği şartları nelerdir?

KOSGEB kadın girişimci desteğinden faydalanabilmek için öncelikle sistem üzerinden ya da kuruma giderek başvuru yapılması gerekir. Çalışmayan kadınlar başvurularını İŞKUR üzerinden yaparken çalışan kadınlar KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapar. Başvurunun yapılabilmesi için kadınların 18 yaşından büyük olması gerektiği unutulmamalıdır. Başvuruları kabul edilen adaylar E-devlet üzerinden kendilerine tanımlanan eğitimlere katılırlar. E-devlet üzerinden KOSGEB E Akademi sekmesi tıklanarak Geleneksel Girişimcilik Eğitimi kısmındaki 8 farklı eğitim tamamlanır. Eğitimleri ve sınavları başarıyla tamamlayan kadınlara girişimci sertifikası verilir. Sertifika sonrası kadınlar açmak istedikleri iş yerini açabilirler ancak yaptıkları masrafların fişlerini saklamalılar. Daha sonra açılan iş yerinin sicil numarasının KOSGEB veritabanına girilmesi gerekir. KOSGEB kobi beyannamesi ve kobi bilgi dokümanı da hazırlanarak yapılan tüm harcamaların fişleri KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden KOSGEB'e iletilir. Onaylanan girişimcilerin hibe ve kredi ödemeleri hesaplarına yatırılır. 

KOSGEB kadın girişimci desteği başvurusu nasıl yapılır?

KOSGEB kadın girişimci destek başvuruları belli bir prosedür eşliğinde yapılır. KOSGEB kadın girişimci başvurusu şu şekilde yapılabilir;

1. E-devlet arama butonuna KOSGEB yazılarak çıkan internet adresinden veri tabanı kaydı yapılır.

2. Veri tabanına gerekli bilgiler girilir.

3. İşletme kaydı oluşturulduktan sonra destek talep formu doldurulur.

4. KOSGEB görevlileri ilgili başvuruyu inceleyerek uygun görülen adaylara destek ödemesini iletir.

Peki KOSGEB kadın girişimci başvurusu esnasında sizden talep edilen belgeleri biliyor musunuz? Başvuru esnasında istenen belgeler şöyle sıralanabilir;

1. Başvuran kişinin adına kimlik ya da ehliyet fotokopisi

2. Açılan iş yerinin iş planı

3. KOSGEB girişimcilik sertifikası

4. Girişimcinin adres/ikametgah bilgileri

5. Girişimcinin SGK hizmet dökümü belgesi

6. Güncel vergi levhası örneği

7. KOSGEB destek tale beyannamesi

8. Kira kontratı

9. İşyeri oda kayıt belgesi

10. Kuruluş esnasında harcanan masrafların fiş ve makbuzları

11. Bilanço kayıt ve gelir çizelgesi örnekleri

12. Ortaklar varsa eğer ortakların kimlik belgeleri

13. Açılış izin ve ruhsatları

Başvuru esnasında tüm bu bilgi ve formların eksiksiz olarak hazırlanması ve sunulması durumunda başvurunuz kabul edilecektir. 

21.09.2022
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.