İçindekiler
1. KOBİ destek kredisi şartları nelerdir?
2. KOBİ kredi türleri nelerdir?
3. KOBİ destek kredisi nasıl alınır?
4. KOBİ destek kredisi ne kadardır?
5. KOBİ destek kredisi başvurusu nereden yapılır?
KOBİ destek kredisi, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere verilen devlet desteğidir. Şartları karşılayan işletmelerin makine, personel ve üretime katkı sağlayan birtakım giderleri KOBİ kredisi kapsamında karşılanabilir. Dolayısıyla bu destek paketi, ticaret hayatında önemli bir yer tutar. Peki KOBİ destek kredisi nasıl alınır, şartları nelerdir?
KOBİ destek kredisi alabilmek için öncelikle küçük ve orta büyüklükte bir işletme olmak gerekir. Yasal mevzuata göre bu tanıma uyan işletme sahipleri KOBİ desteği için başvuru yapabilme hakkına sahip olurlar.
KOBİ destek kredisi alma şartları şöyle sıralanabilir:
KOBİ destek kredisi 3 ayrı şekilde alınabilir. KOBİ finansman destek kredisi programı kapsamında işletme kredisi, makine teçhizat kredisi veya acil destek kredisi alabilmek mümkündür.
KOBİ destek kredisi sayesinde bir ok işletme sahibi faizsiz kredi alarak işletmesini geliştirebilir. Bu tarz kredi desteği belirli kriterleri sağlayabilen tüm işletmelere verilir. Bu desteklerden faydalanabilmek adına atılması gereken bazı adımlar vardır. Söz konusu adımlar aşağıdaki gibidir.
İşletmelerin kullandıkları kredilerin yıllık faiz ve kârları, destek puanları sayesinde hesaplanır ve alacakları kredi miktarı buna göre belirlenir. Bu destek puanlarının tabanı girişim sektöründeki işletmeler için 10, öncelikli listede yer alan işletmeler için 12’dir. Makine ve teçhizat kullanan öncelikli listede yer alan işletmelere +2 puan verilir. Acil destek kredisi için puan sistemi uygulanmaz, bu kredinin verilip verilmemesine icra kurulu karar verir.
KOBİ destek kredisine başvuru yapmak isteyen işletmelerin anlaşmalı bankalarla iletişime geçmesi gerekir. Süreç ise aşağıdaki gibi ilerler.
Bu bankalardan herhangi birine giderek KOBİ destek kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Şubeye gitmeden başvuru yapabilmenize imkân tanıyan bankalar da mevcuttur. Bu başvurular mobil uygulama, internet bankacılığı ya da SMS aracılığıyla yapılır.
Başvuru sonrası kredi çeken KOBİ’lerin hem bu finansmanın nereye harcandığını hem de taksit ödeme günlerini yakından takip etmesi gerekir. İşletmelerin gelir gider trafiğinin kolayca takip edilebilmesi ise muhasebe programları ile mümkündür. Bu programlar sayesinde alınan ve yapılan ödemelerin tümüne tek bir ekrandan ulaşılabilir.
Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.
Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.