GenelTeşvik Destek

KOSGEB, 300 Bin TL’ye Kadar Olan Faizi Karşılayacak!

İşletmeler için önemli bir maddi destek haberi daha veriyoruz! KOSGEB İcra Komitesi’nin kararıyla, veritabanına kayıtlı, imalat sanayinde faaliyet gösteren uygun şartlara sahip işletmeler için “2018 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı” hazırlandı. 300 bin TL’ye kadar faiz/kâr payını KOSGEB karşılayacak! Detaylar haberimizde.

Yayımlanan yeni destek, imalat sektöründe faaliyet gösteren binlerce işletmeyi yakından ilgilendiriyor. Bu programdan, KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan işletmeler faydalanabilecek. Yerli ve yeni makine teçhizat alımları için uygun koşullarda finansal destek sağlanması amacıyla yayımlanan “2018 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı”nın detaylarını açıklıyoruz.

Faiz desteğinin detayları

Yayımlanan programa göre, kullanacakları kredilerde işletme başına en fazla 300 bin TL’ye kadar olan faiz/kâr payı bedelinin tamamı, KOSGEB tarafından karşılanacak. Sıfır faizli ve ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olacak.

Bu cazip programdan faydalanmak isteyen işletmelerin resmi web sitesinde yer alan KOBİ/Girişimci Giriş menüsünden girerek e-hizmetler sayfasındaki ilgili bölümü açabilir. Bu bölümde yer alan “2018 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Başvurusu” başlığına öncelikle girmek gerekiyor. Satın alınacak makine-teçhizata ilişkin başvuru formunu bulunup doldurulacak. Belirlenen tarihler arasında formlarla KOSGEB Müdürlüğüne başvurabilecek. Tarihlerin değişmesi ihtimaline karşı, en doğru bilginin KOSGEB’den alınacağını düşünerek buradan paylaşmıyoruz.

Kredi çalışmasını bankalar yapacak

Destek onayı alan işletmeler, KOSGEB Müdürlüğü’nden aldıkları başvuru formu ve başvuru koduyla protokol dahilindeki bankalarım şubelerinden birine kredi başvurusu yapabilecek. Kredi kullandırımı banka tarafından yapılacak ve kredi tutarı işletme hesabına aktarılacak. Makine teçhizatın işletmeye teslim edildiğinin tespiti ve periyodik kontrolü banka tarafından yapılacak.

Pek çok işletmenin teminat sıkıntısı yaşadığı da hesaba katılmış. Bu sorunu yaşayan yaşayan işletmeler için, Kredi Garanti Fonu’nun sunduğu kefalet hizmetlerinden yararlanabilme imkanı da getirmiş durumda.

Sunulan program çerçevesinde, aşağıda belirtilen makine teçhizat tanımı kapsamında yer alan ekipmanlar desteklenecek, bu tanımın dışında kalanlar desteklenmeyecektir.

Makine: En az bir parçası, uygun çalıştırıcı, kumanda ve güç devreleri vasıtasıyla hareket eden muhtelif parça ve gruplardan oluşan, malzemeyi işlemeye, taşımaya veya ambalajlamaya yarayan gereçler, tek başına kullanıldığında ulaşılan amacı sağlamak için tek bir bütünmüş gibi çalışmak üzere düzenlenen ve kontrol edilen makineler grubu.

Teçhizat: Bir makineye veya muhtelif makineler grubuna monte edilmek üzere piyasaya arz edilen ve bir makinenin fonksiyonunu değiştiren değiştirilebilir parçalar ve makine ile birlikte yeni satın alınacak makinenin işletimi için gerekli olan yazılım ve gereçler.

Önemli bir detayın altını çizelim; kullanılmış makine-teçhizat bu tanımın dışında tutuluyor.

06.06.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.