facebook
Diğer

Daha İyi Wi-Fi Sinyali Elde Etmek İçin Çözüm Önerileri

İçindekiler

1. Adım adım Wi-Fi sinyali yükseltme 

2. Her yerden kolayca bağlanın!

3. Sinyal kalabalığının önüne geçin

4. İdeal kanalı bulana kadar deneyin

5. Wi-Fi sinyali sözlüğü

İşyerinde veya evde kablosuz internetin her yerde aynı kalitede kullanılaması ve hatta bazı yerlerde hiç çekmemesi sıklıkla karşılaşılan bir sorun. Daha güçlü antenlere sahip modemler ve uzak noktalara konan sinyal genişleticilerle sorunu çözmek mümkün. Bu dosyamızda sizlere, daha güçlü Wi-Fi sinyali elde etmek için alternatif yöntemleri anlatıyoruz.

İnternete bağlandığınız yerde Wi-Fi sinyali kalabalığı yüksekse, modeminiz ne kadar güçlü olursa olsun, zayıf bağlantı sorunu yaşamanız olası. Bu tip sorunlara çözüm olacak ve bağlantınızı iyileştirecek bazı yöntemler önereceğiz. 

Daha hızlı bir kablosuz ağ bağlantısı ve Wi-Fi sinyali sağlamanın birçok yöntemi var. Wi-Fi sinyalinin daha etkin bir şekilde ulaşabilmesi için evinizdeki veya ofisinizdeki duvarları yıkabilirsiniz, elinizdeki mevcut ağ donanımını atıp yenisini alabilirsiniz veya daha kolay ve ücretsiz yöntemi tercih ederek ağınızın doğru kanalda faaliyet gösterdiğinden emin olup en yüksek hızı sağlamak için ayarlarla oynayabilirsiniz. Bu, radyonuzu farklı bir istasyona ayarlamaya benzer.

Ağ kanalınızı değiştirmek için basit bir sebep var: Bölgenizde farklı diğer kablosuz ağ olduğunda sinyaller çakışabilir ve bu da ağ trafiğini yavaşlatan karışmalara sebep olabilir. Kablosuz bir ağın üzerinde faaliyet gösterebileceği birkaç kanal mevcuttur. Şimdi civarınızdaki trafiğe bakacağız ve ağınızı, en iyi sonuçları verecek şekilde, daha az sıkışıklığın olduğu bir kanala taşıyacağız.

Adım adım Wi-Fi sinyali yükseltme 

1- İndirme zamanı

Yerel ağ trafiğinizi derinlemesine analiz ederken inSSIDer adında bir araç kullanacağız. Bu, son derece karışık işlemleri gerçekleştirebilen, tam bir ağ analizcisi. Ancak biz yeteneklerinin sadece küçük bir kısmını kullanacağız. Metageek web sitesinden programı yükleyip çalıştırın.

2- Ağları tarayın

Başlat menünüzdeki “Metageek” klasöründe inSSIDer’ı bulup çalıştırın. “2.4Ghz channels” sekmesine tıklayın ve sonra da ekranın üst kısmındaki “Start” düğmesine tıklayın. inSSIDer çevrenizdeki ağları aramaya başlayacak. Windows’un genelde bulacağından daha fazla ağ tespit etmesi olası. İşiniz bittiğinde “Stop” düğmesini tıklamayı unutmayın.

3- Kanalınızı seçin

Size sunulan grafiğe bakın. Bu, etrafınızdaki ağların 11 ana kablosuz kanaldan hangisine denk geldiğini gösterir ve yükseklikleri sizin konumunuza göre sinyallerin ne kadar güçlü olduğuna işaret eder. Grafiği yorumlamak size düşüyor, çünkü muhtemelen bizim ölçümümüzden farklı olacak. Tamamen boş veya nispeten sessiz bir kanal bulup numarasını not alın.

Her yerden kolayca bağlanın!

4- Router’da yapılacaklar

Seçtiğiniz kanal, ağınızın yeni evi olacak. Kanal gerçekten boşsa size iyi bir hız artışı sağlayacaktır. Kablosuz router/modeminizdeki kanalı değiştirmek için yönetici arabirimine girmeniz gerekiyor ve bu her router’da farklılık gösteriyor. Örneğimizde Asus WL700ge’de uyguladığımız adımları göstereceğiz. Kendi router’ınızın kitapçığına göz atmanız gerekebilir.

5- Oturum açın

Bir web tarayıcısı açıp kablosuz router’ımızın yerel IP adresine giderek başlıyoruz (bizimki 192.168.1.1). Bu, router’ımızın oturum açma ekranını karşımıza getiriyor. Giriş için gerekli verilerimi giriyoruz. Bunları bilmiyorsanız, hâlâ varsayılanların duruyor olmaları olası. Kullanım kılavuzundan bakarak veya internette arama yaparak erişim sağlayabilirsiniz.

6- Kanalı ayarlayın

Buradan Gelişmiş Ayarlar ekranına girmemiz gerekti çünkü temel kablosuz ayarları kanal değiştirme seçeneğini sunmuyordu. Bu router üzerinde kanal değişikliği yapmak oldukça basit. Ekranın ortasında bu ayarı sunan bir açılır menü mevcut. Hazır burayı karıştırıyorken, router’ımızu hızlandıracak başka birkaç ayarı da arayıp bulabiliriz.

Kanal değiştirmenize rağmen hâlâ sinyaliniz zayıf mı? Mikrodalganızı kapatın. Bunlar genelde parazite sebep olur.

Sinyal kalabalığının önüne geçin

7- İnce ayarlar

Karşımızda bir kablosuz modu belirleme seçeneği var ve biz bu durumda eski nesil 802.11b hizmetini kapatmayı tercih ediyoruz. Bunu hâlâ kullanan cihazlara sahipseniz açık tutmanız gerekebilir, ancak bizim ağımıza sadece modern 802.11g cihazlar bağlandığı için bunu çekinmeden kapatabilir ve cüzi miktarda bir hız kazanımı sağlayabiliriz.

8- Radyo ayarları

Gelişmiş Ayarlar sayfasında, kablosuz hızımıza etki edecek olanlarla ilgileneceğiz. Radyo gücünü yükseltmek uzaktan daha iyi bir sinyal almamızı sağlayabilir. “Afterburner” modunu açmak ancak bunu destekleyen kablosuz kartınız veya dongle’ınız varsa işinize yarar, o yüzden şimdilik bunu kapalı tutuyoruz. Sayfanın daha da aşağısındaki “frame burst” ise mutlaka kullanılmalı.

İdeal kanalı bulana kadar deneyin

9- Değişiklikleri denetleyin

Bu değişiklikleri yaptıktan sonra bunları uygulamalı ve ayarları kaydetmelisiniz. Bu noktada router’ınız muhtemelen tekrar başlayacaktır. Her şey tekrar çalışır duruma geldiğinde, yaptığınız değişiklikleri kontol etmek için inSSIDer’ı tekrar çalıştırın ve kablosuz bağlantınızın yeni kanalına taşındığından emin olun. Şimdi bir dosya indirmeye çalışın, değişimi fark edeceksiniz.

10- Bedava hız

Etrafınızdaki kablosuz kanalları kontrol ettiniz ve ağınız için en ideal olanını buldunuz. Yaptığınız kanal değişikliği, durumu öncekine göre olumsuz yönde etkilediyse, bu, kanalınızdaki başka bir karışmadan (örneğin kordonsuz bir telefondan) kaynaklanıyor olabilir. Bu yüzden sizin için en iyi olanı bulana kadar birkaç kanal denemeniz gerekebilir.

Wi-Fi sinyali sözlüğü

Kanal: Router’ınızın yayın yaptığı kablosuz frekans aralığı.

IP adresi: Router’ların kendilerine bağlı olan cihazlara verdikleri bireysel kimlik.

802.11b/g/n: Bir bilgisayarın veya router’ın desteklediği kablosuz ağ nesli. 802.11b en eski ve yavaş nesildir.

19.04.2018
Detaylı bilgi için Sizi Arayalım.
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.

Bu internet sitesinde yer alan tüm içerikler, ziyaretçilere bilgi verilmesi amacıyla hazırlanmış olup tavsiye amacı taşımaz. Logo sitede yer alan bilgilerin doğruluğu, güncelliği ve kullanılması konusunda herhangi bir güvence sunmaz. İlgili bilgiler kullanılmadan önce ilgili konu hakkında bir profesyonelle ile görüşülmesi tavsiye edilir. Logo bu sitede yer alan içerikler sebebiyle doğabilecek zararlar bakımından sorumluluk kabul etmez. Lütfen siteyi ve sitedeki bilgileri kullanmadan önce Kullanım Koşulları’nı okuduğunuzdan emin olunuz.

Logo Yazılım hakkındaki sorularınız ve talepleriniz için

Ürünler hakkında bilgi isteyebilir, demo talebinde bulunabilirsiniz. Uzmanlarımız sizi ihtiyacınıza göre en doğru çözüme yönlendirecektir.


Bize yazın size biz ulaşalım
Telefonunuza doğrulama kodu gönderilecektir.

Aydınlatma Metni’ni okudum, onaylıyorum.